VESTI
     
 
Ling Long nastavlja sa obespravljenjem radnika i sindikata. Povređivanje radnika na gradilištu svakodnevnica , a inspekcija ćuti. Gradilište kao radni logor. Industrijski Sindikat Ling Longa pokreće sudske postupke.
LING LONG KAO RADNI LOGOR




Zrenjanin 27.09.2021.

     Industrijski sindikat Srbije već duže vreme informiše javnost o teškim zloupotrebama Ling Longa, obespravljivanjem radnika i sindikata. Jednostavno Kinezi ne poštuju Zakone , ljude i radnike.

     Sindikatu se za pomoć svakodnevno obraćaju članovi sindikata i radnici koje Kinezi  angažuju na gradilištu  a da oni za to ne poseduju potrebne kvalifikacije, zaštitnu opremu i obuke o opasnostima  koje postoje na gradilištu. Takav odnos dovodi i do povređivanja, koja prolaze bez evidencije povreda i pitanje je vremena kada će takav odnos rezultovati invalidnošću ili smrti radnika. Pozivanje inspekcijskih službi nije dalo rezultata a gradilište izgleda kao radni logor u koji se teško ulazi i još teže izlazi.

     Pored srpskih radnika negrađevinske struke u krugu gradilišta je na stotine radnika-stranaca koji iza žice i ograde ne izlaze. Najverovatnije da su iz Azije (tamnije boje kože) ali je njima zabranjeno da komuniciraju sa srpskim radnicima. Kako naši radnici kažu, tamo su uslovi za rad i život jako loši i i ti radnici nemaju zaštitnu opremu, o njima se ne brine, i izgledaju kao da tu nisu dragovoljno.






     IS će kontaktirati organizacije koje se bave ljudskim pravima kako bi se tim ljudima pomoglo a Ling Long priveo poštovanju međunarodnih prava ljudi i radnika.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"