VESTI
     
 
Predsedništvo Industrijskog sindikata Srbije održano uz podršku ZOOM platforme. Pandemija negativno utiče na zaposlenost, zarade smanjene, mnogi sektori na ivici poslovne sposobnosti.
Predsedništvo Industrijskog sindikata Srbije uz podršku ZOOM platforme




13.04.2021.
IX sednica ISS je održana sa jednom elektronskom novotarijom koju zovemo ZOOM platforma a koju je nametnula prisutna Pandemija Kovid 19.
Pokazalo se da takva novotarija omogućava da se efikasno radi, kolege i vide i čuju a početni skepticizam je potisnut prijatnim utiskom i atmosferom tokom sednice Predsedništva.
“ I ako je period između dve sednice Predsedništva relativno kratak događanja su bila burna, dinamična i za ISS vrlo povoljna. Sva događanja su opterećena još uvek problemom Pandemije Covid 19 ali sa tim živimo i radimo. „ ovim rečima je predsednik ISS Dragan Matić započeo obraćanje članovima Predsedništva ISS podnoseći Izveštaj o radu ISS u proteklih osam meseci.
Period Pandemije predstavlja veliki izazov za čitavo čovečanstvo a sindikati u Srbiji i širom sveta pokušavaju da adekvatno reaguju i pokušaju da deluju u skladu sa okolnostima koje je Pandemija izazvala.
Povereništva ISS su u datoj situaciji odreagovala na ispravan i jedini mogući način a to znači da Pandemiju treba uvažavati ali i nastaviti sa redovnim aktivnostima koje sindikati inače rade. Članice ISS pregovaraju nove Kolektivne ugovore, popravljaju i prilagođavaju postojeće, stvaraju nove sindikate i jačaju postojeće sindikate.
Potpisan je Ugovor sa Magnom Evropa o razrešenju situacije u Magna Seating Odžaci, u DAD DM Zrenjanin smo doprineli poslovnoj budućnosti fabrike u Zrenjaninu, stabilnosti plata i radnih mesta a naše jačanje u Zastava oružje nailazo na bes i nezadovoljstvo lokalnih kabadahija iz Samostalnog sindikata metalaca Srbije. Juriša se i na sindikat u Prvom partizanu Užice, kineski poslodavac u ZI Đin minira rad našeg sindikata ali smo mi za takve situacije i spremni i pripremani.
Predsednik Nadzornog odbora ISS Slaviša Ilić je podneo Izveštaj o poslovanju i stanju finansija ISS koji je usvojen od strane članova Predsedništva.
Predsedništvo je razmatralo i neophodnost održavanja III Kongresa ISS a konačna odluka i termin će se doneti na sednici Glavnog odbora ISS koja će se održati do kraja aprila.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"