VESTI
     
 
Ugovor koji je potpisan između „Magna Seating“ i Industrijskog sindikata Srbije kao garant poštovanja njegove sadržine i partnerskih odnosa u budućnosti. Globalni sporazum IndustriAll pokazao svoju vrednost i snagu.
Ugovor „Magna Seating“ i Industrijskog sindikata Srbije




Novi Sad, 18.mart 2021.

Nakon dugog perioda sukoba i prekida komunikacija Industriski sindikat Srbije i „Magna Seating“-Odžaci su potpisali Ugovor o određivanju osnovnih principa za buduću saradnju tačnije na koji način se regulišu dosadašnji odnosi i na koji način i pod kojim uslovima će Industrijski sindikat „Magna Seating“ raditi i delovati unutar fabrike.

Sindikat će dobiti identične uslove rada koje je imao pre sukoba, kancelariju, opremu, a predsednik sindikata će svoje radno vreme koristiti za rad u sindikalnoj kancelariji.

Dogovoren je nastavak pregovora vezanih za Kolektivni ugovor i njegovo skoro potpisivanje. Sporazumom je predviđeno da sve procedure oko učlanjenja i isčlanjenja članova idu isključivo preko sindikalne kancelarije uz poštovanje Statuta sindikata i zakona.

Poseban Ugovor o vansudskom poravnanju je potpisan između „Magna Seating“ i predsednika Industrijskog sindikata „Magna Seating“ Dalibora Antanasijevića koji se neće vraćati u fabriku a što je Ugovorom i predviđeno ali je Dalibor finansijski obezbeđen.



Ovaj Ugovor oslikava svu snagu i vrednost Globalnog sporazuma IndustriAll Global sa najvećim multinacionalnim kompanijama koji njegovu sadržinu primenjuju i na partnerske firme sa kojima posluju.

Ogroman doprinos procesu pregovaranja su dali i predstavnici Austrijskog sindikata PRO-GE, radničkih veća Magna Evropa, kancelarija IndustriAll Global i IndustriAll Evropa.

Sporazum je pored Magne Seating i Industrijskog sindikata Srbije potpisan i od strane

IndustriAll Global – generalni sekretar Valter Sanches

IndustriAll Evropa -generalni sekretar Luc Triangl

PRO-GE – Rainer Wimmer

Radnička veća Magna – Rainer Elgas, Thomas Stoimaier


  

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"