VESTI
     
 
Socijalna odgovornost DAD Draxlmaier“ u periodu Pandemije izazvane Covid 19. Izvršni odbor „DAD Draxlmaier“ doneo odluku o finansijskoj pomoći svim pogonima DAD SM širom sveta.
DAD Draxlmaier isplaćuje Covid 19 bonus radnicima širom sveta




Zrenjanin, 02.02.2021.

Kompaniji „DAD Draxlmaier“ u Zrenjaninu je 29. januara 2021. godine stigao dopis potpisan od vlasnika „Draxlmaier“ gospodina Fritza Draxlmaiera.

Ovim dopisom gospodin Draxlmaier se obraća svim pogonima Draxlmaiera širom sveta i zaposlenima obaveštavajući da je Izvršni odbor „Draxlmaier“ odlučio da svim zaposlenima dodeli jednokratni COVID 19 bonus koji u pogonu Zrenjanin iznosi 9.920 dinara.

U dopisu koji je upućen širom sveta stoji:

„Godina 2020. donela je svima neočekivane izazove. Dok su mesec januar i februar prošli relativno uobičajeno, u martu smo doživeli neviđeni pad u globalnoj ekonomiji izazvan virusom Covid 19. u vrlo kratkom roku morali smo da smanjimo svoje aktivnosti širom sveta. S jedne strane, to je bilo neophodno radi zaštite zdravlja naših zaposlenih i njihovih porodica, s druge strane, svi naši klijenti i dobavljači takođe su obustavili svoje aktivnosti i lanci snabdevanja su bili narušeni.

Iz finansijske godine u celini, očigledno je da ćemo ostvariti znatno manje od prvobidno planiranih ciljeva prodaje i profita, ali ćemo ipak izaći mnogo bolji nego što smo u aprilu i maju prvobitno strahovali.

To smo uspeli da postignemo samo ogromnom posvećenošću naših menadžera i zaposlenih – odlaskom na prinudne odmore, radom kriznih timova ili ponovnim pokretanjem rada nakon prekida u proleće.

Iz tog razloga izvršni odbor i ja smo odlučili da svim zaposlenima dodelimo jednokratni Covid 19 bonus u iznosu od 9.920,00 dinara neto.“

Bonus će biti isplaćen sa januarskom zaradom. Na kraju obraćanja gospodina Draxlmaiera stoji:

„Prošla godina je ponovo pokazala da smo korporativna porodica – veoma smo ponosni na to!.

Trenutno se nalazimo usred talasa infekcije Covid 19. ne smemo popustiti u svojim naporima da zaštitimo svoje zdravlje, zdravlje naših porodica i kolega – ja i dalje računam na vas!

Ostanite zdravi!“


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"