VESTI
     
 
Ministar Đorđević u radnoj poseti „Magna Seating“ Odžaci. Stanje nikad bolje, radnici u panici a Dom zdravlja ne zna ko je iz „Magne“ inficiran, ko na lečenju a ko u izolaciji. „Magna“ podelila preko 500 otkaza u vreme pandemije i ako je koristila sredstva subvencije u visini od 3.000.000 dinara mesečno.
Ministar Đorđević opet u poseti „Magna Seating“ Odžaci




Odžaci , 27.07.2020.

Ministar Đorđević je postao čest gost „Magna Seating“ Odžaci a ovog puta je razlog bio provera primene novih mera za vreme pandemije.

Naravno kao i ranije Đorđević je izjavio da je stanje stabilno (šta to tačno znači nije rekao) da su radnici zaštićeni na najbolji mogući način a to mišljenje će biti nagrađeno donacijom „Magne“ Ministarstvu rada sa 6.000 zaštitnih maski i 500 litara dezinfekcionog sredstva za ruke. Milina Božja!

Ministar je razgovarao sa radnicima koji su rekli sve ono što im je poslodavac odredio. Zašto nema predstavnika sindikata, članova Odbora za bezbednost, nema izveštaja o broju radnika koji su poslati na lečenje i kakva je njihova sudbina?!

Zašto ministar nije pitao o preko 500 otkaza u vreme pandemije i šta je bilo sa blizu 3.000.000 dinara mesečne podrške „Magni“ od strane Srbije. Jel' to po zakonu, pravilniku ili je to neki Krivilnik?

Nešto u odnosu „Magne“ i ministra Đorđevića nije kako treba. A šta je u Srbiji kako treba?

Sigurno je da radnici stradaju, oboljevaju, terorišu a da zaštite od strane institucija nadležnih da to rade nema.

Mala su leđa Industrijskog sindikata Srbije da taj teret iznesu. Ali nema predaje, borba do kraja i pobede!


Ministar Đorđević u fabrici Magna (klik)
Izvor: Fonet, RTV (Predrag Ćurčija)



 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"