VESTI
     
 
„Magna Seating“ Odžaci posle višemesečnog progona predsednika Industrijskog sindikata (IS)„Magna Seatnig“ dala otkaz Ugovora o radu Daliboru Antanasijeviću. Dalibor dobio podršku od svih srpskih sindikata bez UGS“Nezavisnost“. Sindikalna solidarnost nedovoljna u zaštiti sindikalnih aktivista.
Sindikalna solidarnost na delu




Odžaci, 12.05.2020.

Progon i šikana predsednika IS „Magna Seating“ Odžaci Dalibora Antanasijevića nije ostao neprimećen od strane IndustriAll Evropa i IndustriAll Global koji su svoje protestne note uputili Menadžmentu „Magna Seating“, ministru rada Zoranu Đorđeviću kao i Inspekciji rada u Somboru.

U obraćanju međunarodnih sindikalnih predstavnka stoji: „Dalibor Antanasijević otpušten je zbog svojih sindikalnih aktivnosti i obavljanja svog posla kao demokratski izabranog predsjednika sindikata. Njegovo otpuštanje protivnoje svim temeljnim načelima koje uprava Magne tvrdi da poštuje i sprovodi u svojim službenim dokumentima i izjavama.”

Snažna bratska podrška solidarnosti je stigla i od predstavnika srpskih sindikata ASNS (klik), „Sloge“(klik), SSMS (klik), SS TKO (klik), KSS (klik) i svi oni ukazuju da odbrana sindikata mora biti jedinstvena bez obzira ko kome sindikatu pripada.

Industrijski sindikata Srbije izražava beskrajnu zahvalnst svim sindikatima koji su izkazali solidarnost sa Daliborom i spremnošću da solidarnošću odgovorimo.

Industrijski sindikat Srbije će zahtevati od sindikata članova Socijalno ekonomskog saveta (SES) da sve slučajeve progona, šikane, otkaza sindikalaca stavi kao tačku dnevnog reda sednice SES. Te aktivnosti su započete ali je pandemija uzela svoj danak i kroz nerad SES.

Na osnovu dostupnih izjava predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS“Nezavisnost“ za očekivati je da će ovo biti nezaobilazna tema naredne sednice SES.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"