VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije (ISS) pozvao srpske sindikate Savez samostalnih sindikata Srbije(SSSS), UGS“Nezavisnost“, Asocijaciju slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS), Udružene sindikate Srbije „Sloga“ i Konfederaciju slobodnih sindikata (KSS) na solidarnost i podršku predsedniku Industrijskog sindikata „Magna Seating“ Daliboru Antanasijeviću. Jedan od nas se proganja samo zato što je sindikalac i što je stao u zaštitu radnika „Magna Seating“ Odžaci.
Ima li solidarnosti među srpskim sindikatima?




Beograd, 17.03.2020. Progon srpskih predstavnika sindikata od strane poslodavaca je poprimio razmere epidemije pa je reakcija SSSS i UGS“Nezavisnost“ na nivou Socijalno ekonomskog saveta potvrdila da taj problem imaju svi oni koji svoj sindikalni posao obavljaju časno i pošteno.

Te koleginice i kolege na sebi ne nose dresove sindikalnih centrala kojima pripadaju, oni nose naš nacionalni sindikalni dres, naš grb, naša imena. Jedan od tih je i predsednik Industrijskog sindikata „Magna Seating“ Dalibor Antanasijević koji se susreće sa organizovanim progonom koji ima elemente fašističke ideologije i njenog odnosa prema sindikatima.

Suočen sa takvom situacijom Industrijski sindikat Srbije se obratio sindikalnim centralama i pozvao na solidarnost.



Podršku Daliboru i solidarnost do sada su iskazali Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije Sloga i Konfederacija slobodnih sindikata kao i IndustriAll Global i IndustriAll Evropa.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"