VESTI

Otkaz predsedniku sindikata „Magna Seating“ Odžaci. Ponovo intervenisala policija. Nasilno oduzete prostorije sindikata.
Otkaz i progon predsednika Industrijskog sindikata „Magna Seating“

Odžaci, 11.03.2020.

Policija je ponovo intervenisala u „Magna Seating“ Odžaci. Poslodavac je nakon Upozorenja o postojanju razloga za otkaz ugovora o radu izrečeno predsedniku Industrijskog sindikata „Magna Seating“ Daliboru Antanasijeviću, naredio službi obezbeđenja da Dalibora izbace iz sindikalne kancelarije i onemoguće da se sindikalna kancelarija koristi.

Poslodavac je u obrazloženju prevazišao samog sebe ali je obrazloženje apsolutna glupost.

Cilj je da se predsednik sindikata izbaci van preduzeća i kroz izvesno dug proces nanese šteta sindikatu. Poslodavac je poslao radnike obezbeđenja da predsednika sindikata izbace iz kancelarije bez da je taj naum potkrepljen nekim pisanim tragom, rešenjem, nalogom, odlukom i slično. Radnik obezbeđenja je je izjavio da je njemu naređeno od strane Vlade Milićevića da prati Dalibora i da se ne odvaja od njega. Dalibor je zahtevao pisani nalog za napuštanje sindikalne kancelarije i pozvao policiju, zaključao se u kancelariji a radnik obezbeđenja je pozvao nadležnog koji mu je naredio da izađe iz kancelarije. Došla je policija, sada su ušli u firmu, zatekli Dalibora a uskoro su u kancelariju ušli gen. direktor Ghione, HR menadžerka Aleksandra Jakšić , malo se nalupetali ali nisu hteli da daju pisani nalog za uzurpaciju kancelarije sindikata. Sve veze su prekinute, naloženo je da Dalibor pokupi sindikalnu svojinu i napusti firmu. Dalibor je poslodavcu dostavio zahtev da se izvrši popis stvari koje će biti iznete iz sindikalne kancelarije kako mu ne bi napakovali nekakvu krađu. Popis je obavljen u prisustvu policije i radnika obezbeđenja.

Ovo je slika „Magne“