VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije (ISS )održao Izbornu skupštinu u "Zastava oružje". Novi ljudi u sindikatu garant budućnosti preduzeća. Predsednik Samostalnog sindikata Dragan Ilić zaključao salu za sastanke namenjenu održavanju Skupštine ISS.
Industrijski sindikat Srbije u "Zastava oružje"




Kragujevac, 24.12.2019.

Održavanjem  Skupštine IS "Zastava oružje", izborom rukovodstva i organa sindikata ISS je posle godina prisustva u preduzeću došao u priliku  da sa novim rukovodstvom sindikata značajnije utiče na događanja u preduzeću i napravi iskorak u zaštiti radničkih prava.



Političarenje, populizam i dosadašnja samovolja pojedinih predstavnika sindikata  moraju postati  raritet prošlosti a 21. vek zahteva neke nove modele i pristupe sindikalizmu i radnicima.

ISS nije izgrađen po modelu i potrebama  naših očeva i majki, mi smo okrenuti sadašnjosti i budućnosti onih koji dolaze nakon nas a takvih je u  "Zastava oružju" mnogo.



Sprečavanju  održavanja Skupštine IS "Zastava oružje" je prethodio pokušaj predsednika Samostalnog sindikata  Dragana Ilića koji je uzeo ključeve od sale za sastanke, namenjene održavanju Skupštine Industrijskog sindikata  "Zastava oružje". Skupština  je održana  u sali za sastanke gen. direktotra "Zastave oružja" Mladena Petrovića, koja je jedina bila dostupna u tom trenutku. Skupštini je pored delegata prisustvovalo i rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije i članovi Odbora za odbrambenu industriju ISS iz "Prvog partizana, "Krušika i "Slobode".



Skupština je izabrala članove organa sindikata a za predsednika je izabran Dragan  Milosavljević, za potpredsednika Milan Andrić a  sekretarske poslove obavljaće Dragan Stamenković. Poslove Komisije za finansije i članarinu  obavljaće Zoran Vujičić.



Dolaskom "Zastava oružje" u redove ISS stvorene su mogućnosti da Odbor za odbrambenu industriju ISS u 2020.  nastupi pred  Ministarstvo odbrane, uspostavi saradnju i poradimo na poboljšanju pozicija radnika u Odbrambenoj industriji Srbije.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"