VESTI
     
 
Održana završna Konferencija sindikata metalaca sa prostora Jugoistočne Evrope članica IndustriAll Evropa u okviru projekta, „Evropeizacija raznolikosti socijalnog dijaloga u zemljama balkanskog regiona“. Promovisanje rezultata projekta kroz Bilten i informativni Web-sajt.
Završna Konferencija raznolikosti socijalnog dijaloga na prostoru Balkana




Sofija, 17-18.11.2019.

Dvogodišnji projekat „Evropeizacija raznolikosti socijalnog dijaloga u zemljama balkanskog regiona“ u kome su učestvovali sindikati metalaca članica IndustriAll Evrope okončan je završnom Konferencijom koja je održana u Sofiji.

Ovaj projekat je uključio sindikate iz Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske, Albanije i Srbije.



Tokom projekta održano je niz nacionalnih konferencija koje su potvrdile da širom regiona imamo primere dobre i loše prakse socijalnog dijaloga u odnosu na postojećiformat socijalnog dijaloga na nivou EU.

Zabrinjavajuća situacija je u Rumuniji i sporadično u drugim državama učesnicima projekta ali je vidno približavanje modelu koji je dominantan na prostoru EU.

Sve aktivnosti tokom projekta su postavljene na web-stranici a očekuje se i izdavanje Biltena sa svih konferencije koje su održane kao i smernice za dalji rad.



Učesnici Konferencije su potpisima dali podršku sindikatu Metalicy u nastojanju da spreče Vladu Bugarske da uvede novu meru koja predviđa da se prvi dani bolovanja ne plaćaju. Najava je da bi to važilo za prvi dan bolovanja a može se dogoditi i da to važi za tri dana bolovanja.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"