VESTI

Nova cena rada u ATB Sever-u Subotica kao Prvomajski poklon radnicima. Neto cena sata 153,98 dinara. Najava novog zapošljavanja, investicija, razvoja i proizvoda.
U ATB SEVER - SUBOTICA NOVO RUKOVODSTVO - NOVA CENA RADA

Subotica, 27.04.2017.

Početkom oktobra 2016 godine došlo je do promene rukovodstva ATB - Antribtehnika AG i na mesto generalnog direktora je postavljen Dr. George Gao koji je istovremeno i tehnički direktor WOLON ELEKTRIK - KINA koji je većinski vlasnik ATB grupe u čijem sastavu posluje i ATB SEVER DOO Subotica.

Novo rukovodstvo ATB grupe na čelu sa Dr. Georgom Gaom je od 01.03.2017 godine postavilo na mesto generalnog direktora ATB SEVER DOO Subotica dipl. ing. Mileta Todorovića i prvi put od privatizacije 2005 godine na mesto generalnog direktora je postavljen čovek iz ATB SEVER-a. ( U Severu je zaposlen od 01.06.1989 godine na raznim pozicijama i funkcijama. Na mesto generalnog direktora je došao sa mesta direktora prodaje) .

U oktobru 2016. godine je pokrenuta zajednička inicijativa sa kolegama iz Samostalnog Sindikata ATB SEVER, za pregovore oko nove cene rada za 2017 godinu. Očigledno je bilo neophodno da dođe do promena u ATB grupi i ATB SEVER-u da bi se pregovori priveli kraju.

U decembru je dogovorna cena regresa za 2017 godinu, 12 meseci x 3.000,00 dinara u neto iznosu i cenu ishrane u toku rada sa 100,00 na 130,00 dinara po obroku.

Postavljanjem novog generalnog direktora dipl. ing. Mileta Todorovića u ATB SEVER DOO Subotica kompletni pregovori su privedeni kraju. Definisana i ugovorena je cena rada po času 210,00 dinara u bruto iznosu kao i uvođenje koeficijenata (20 grupa rada). Ugovoreni raspon je 1:3,15.

“Sindikati smatraju da su pregovori bili dugotrajni ali na obostrano zadovoljstvo i uspešni jer su završili sa povećanjem od 7%.“ izjavila je predsednica Industrijskog sindikata ATB Sever Subotica Svetlana Čulina koja je bila u pregovaračkom timu.

Bruto cena sata u prvoj grup od 210,00 dinara donosi neto cenu sata od 153,98 dinara. Cene rada su ugovorene i važe od 1. maja 2017 godine.

Promenama na nivou ATB grupe i u ATB SEVER DOO Subotica je postavljena nova strategija razvoja ATB grupe kao i ATB SEVER DOO Subotica:

- povećanje prodaje,

- investicije u nove mašine,

- povećanje broja zaposlenih,

- sopstveni razvoj novih proizvoda i

- povećanje proizvodnje interkompanijskih proizvoda na lokaciji ATB SEVER DOO Subotica.

ATB SEVER DOO trenutno ima 436 zaposlenih kao i desetak studenata sa FTN Novi Sad koji će se stručno usavršavati u ATB SEVER DOO za sopstvene potrebe.

Nova povećana cena radnog sata je i svojevrsna Prvomajska čestitka radnicima ATB SEVER Subotica.