VESTI
     
 
Problemi sa prodajom čeličane USS "Košice". Prodaja čeličane kineskom „Hesteel-u” moguća i pored pokrenutog sudskog postupka. Košice kao moguć problem za investiranje u Smederevsku Železaru.
US STEEL prodaje Košice




Košice, 12.04.2017.

Dugo najavljivana prodaja čeličane Košice koja je u vlasništvu „US STEEL-a“ nailazi na probleme pravne prirode.

Regionalni sud u Košicama je obavestio Kompaniju da postoji zalog na deo imovine, zemljišta na kojem se nalazi čeličana. Zaloga je podneta od Adams & CO koja od „US STEEL-a“ potražuje šesnaest miliona evra.

Ova tražena suma je znatno manja od vrednosti zemljišta koje se spominje u založnom pravu. Ovo potraživanje datira iz devedesetih godina prošlog veka i verovatno će biti okončano pre nego „US STEEL“ proda Košice kineskoj „Hesteel Group“.  



Ova trenutna sudska mera ne utiče direktno na prodaju, tačnije vrlo je verovatno da će akvizicija vredna milijardu i četrsto miliona evra biti uskoro završena.

Industrijski sindikat Srbije i Nezavisni sindikat metalaca „Hesteel Srbija“ pažljivo prati sva događanja vezana za Košice jer to uveliko može uticati na promene najavljenih planova investiranja „Hesteel“ u Železaru Smederevo. Najavljenih novih pogona i proširenja kapaciteta za sada nema a nova zapošljavanja se odvijaju u postojećim proizvodnim pogonima. Najavljeni novi pogoni u Smederevu već postoje u čeličani Košice, koja je znatno bliža evropskom tržištu od Smedereva a Slovačka je zemlja EU.

Nezavisni sindikat metalaca „Hesteel Srbija“ očekuje da će javno izneta obećanja predsednika Narodne Republike Kine Si Đin Ping-a i čelnika „Hesteel Srbija“ biti delom realizovana u 2017. godini.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"