VESTI

„Goša FŠV“ Smederevska Palanka nije više u vlasništvu slovačke firme „ŽOS Trnava a.s.“. Novi vlasnik kiparski „Lisnart Holdings limited“.
Novi vlasnik „Goša FŠV“

Smederevska Palanka, 04.04.2017.

Tragična smrt radnika „Goša FŠV“ je izazvala niz događaja a nakon štrajka koji se sprovodi u preduzeću stižu informacije i o nečasnim radnjama doskorašnjeg vlasnika „Goša FŠV“ slovačkog preduzeća „ŽOS Trnava“.

U Agenciji za privredne registre (APR) došlo je do promene (klik) u registru privrednih subjekata tako što umesto dosadašnjeg većinskog vlasnika ŽOS Trnava, upisuje se novo poslovno ime „Lisnart Holding Limited“ koja je registrovana na Kipru. Neko bi rekao „pa dobro, sve je po zakonu“ ali pozadina ove promene je pokušaj da se izbegne sva odgovornost za stanje u „Goša FŠV“ a radnici kojima se duguje ostanu bez ičega.

To je oprobana metoda koju neodgovorni vlasnici i poslodavci koriste a koja zahvaljujući našem sudstvu i zakonima dovede do gubitka svih prava radnika.

Štrajkački odbor i sindikati u Goša FŠV“ moraju pod hitno zauzeti stav u odnosu na novo nastalu situaciju i videti kako štrajk nadalje voditi.

Direktor Goša FŠV je kao i pre Ivan Hemšild ali on odbija pregovore i pojavljivanje, ali zahteva minimum procesa rada i isporuku vagona koji zahtevaju finalizaciju. Radnici su tražili i sastanak sa predsednikom opštine Smederevska Palanka Toplicom Pintorović, ali on nije došao u fabriku pa će radnici gospodina „obići“ u narednim danima.