VESTI

Le Belier otvara novi pogon. Novih osamdeset radnih mesta. Investicija vredna 12 miliona evra. Moguće investiranje i u livnice aluminijuma u Srbiji.
Novi pogon „Le Belier“

Kikinda, 30.03.2017.

Nakon četrnaest godina uspešnog poslovanja u Srbiji, Francuska kompanija „Le Belier“ Kikinda otvara novi pogon koji će upošljavati osamdeset radnika.

„Le Belier“ je multinacionalna kompanija sa pogonima u Evropi (Francuska, Mađarska i Srbija), Kini i Meksiku. Pogon u Kikindi trenutno upošljava preko 600 radnika uz veliku fluktuaciju radne snage. Glavni kupci proizvoda „Le Beliera“ su Reno, Micubiši, Folksvagen, Mercedes. Otvaranju radova na novom pogonu su prisustvovali predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, generalni direktor „Le Belier“ Kikinda Bretran Maksel, kao i predstavnici Industrijskog sindikata Srbije koji postoji u fabrici više od 10 godina.

Novi pogon će raditi delove za „Reno“ i time poboljšati izvoz „Le Beliera“ koji je prošle godine iznosio četrdeset i pet miliona evra, što kompaniju svrstava u grupu velikih izvoznika iz Srbije.

„Le Belier“ pokazuje interesovanje i za ulaganje u livnice aluminijuma na teritoriji Srbije.