VESTI
     
 
Poseta Industrijskog sindikata Srbije (ISS) u Boru. RBB čeka Kineze.
Kinezi u RBB?




Bor, 15.03.2017.
Predsednik ISS Dragan Matić je posetio povereništva ISS sa teritorije Grada Bora iskoristio da radnike RBB, članove ISS informiše o situaciji vezanoj za očekivan dolazak kineskih investitora u Bor.
ISS već ima iskustva sa kineskim Hesteelom koji je kupio Železaru Smederevo, sa kojim je potpisan vrlo pristojan kolektivni ugovor a većina dogovora o investiranju poštuje.
To iskustvo će biti stavljeno na rasplaganje i IS RBB kada kInezi stignu. ISS je u završnim dogovorima oko odlaska sindikata RBB u posetu bugarskoj Topionici Pridop- Zlatica, koja je privatizovana pre više godina i slična je topionici u Boru. Njihova iskustva će biti dragocena za sindikaliste iz RBB u trenutku kada je prodaja RBB izvesna.
Po prvi put je predsednik Matić posetio i IS „Dom zdravlja Bor“ i tom prilikom obavio razgovor sa direktorkom dr Vesnom Radosavljević.
Predsednica IS „Dom zdravlja Bor“ Suzana Petrović je obavestila Matića o završenim sudskim sporovima naših 6 članova sindikata koji su vraćeni na posao a koje je sada već bivša direktorka dr Zlata Marković nezakonito izbacila sa posla. Ova pobeda je od izuzetne važnosti za dalje jačanje i omasovljenje ISS u Boru.
Razgovor je vođen i sa predsednikom IS „Apoteka Bor“ Dejanom Stankovićem koja se nalazi pred gašenjem. Pored protesta i obećanja lokalne vlasti, apoteke su sve lošije a Ministarstvo za lokalnu samoupravu nema rešenja. U sličnoj situaciji se nalaze i sve državne apoteke širom Srbije. I pored teške situacije ISS uspeva da uvećava članstvo, zahvaljujući našim koleginicama i kolegama koji vode naše sindikate.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"