VESTI
     
 
Položaj žena u srpskom društvu postaje sve lošiji. Jedan dan je malo da se položaj žena popravi. Koračamo zajedno i borimo se zajedno, kao i do sada. Plate ne smeju da imaju pol.
8. mart
Plate ne smeju da imaju pol




Beograd, 8. Mart 2017.
Međunarodni Dan žena 8. Mart žene i muškarci u Srbiji dočekuju sa manje prava nego što su imali u proteklim godinama.
U toj obespravljenosti žene su gore prošle a taj trend se nastavlja. Teško je utvrditi zašto je tako i ko je kriv za takvu poziciju žena. Ta pojava obespravljenja radnika i građana Srbije poprima dimenzije katastrofe kojom se vlast ne bavi, nasuprot, ona doprinosi da sve lošije živimo, sve nas manje plaćaju, sve nas je više trajno nezaposlenih a u tome nažalost, žene prednjače.
Industrijski sindikat Srbije je kroz Kolektivne ugovore uspeo da izjednači vrednovanje rada žena I muškaraca. Ta jednakost omogućava ženama ekonomsku samostalnost, mogućnost izbora načina života i ličnu budućnost.
Moramo zajednički poslati snažnu poruku da Plate nemaju pol.
Borimo se da naše koleginice nemaju osećaj građanki drugog reda, kao što se borimo da radnici angažovani preko Agencija za zapošljavanje imaju ista prava kao I radnici sa stalnim radnim odnosom.
Industrijski sindikat Srbije će kao i do sada koračati i boriti se zajedno sa našim koleginicama. Tako zajedno možemo doprineti da se ukupno stanje popravi, pa i pozicija žena.
Koleginice, Srećan Vam 8. Mart.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"