VESTI
     
 
Problemi prisutni u „Goša Šinskim vozilima“ mogu biti razrešeni kvalitetnim i obavezujućim socijalnim dijalogom sindikata i menadžmenta. Bolja situacija od aprila 2017. Obezbediti redovnost zarada, isplatiti zaostale zarade, omogućiti overu zdravstvenih njižica i povezati radni staž. Upozorenje ŽOS- Trnavi uputio i IndustriAll Global.
Goša Šinska na putu oporavka?




Smederevska Palanka, 22.02.2017.

Po zahtevu Industrijskog sindikata Srbije (ISS) u „Goša Šinska vozila“ je održan sastanak sa direktorom Ivanom Hemšildom i njegovim saradnicima.

Tema razgovora je višegodišnja kriza koja je rezultirala značajnim kašnjenjem zarada, nepovezanim radnim stažom, nemanje socijalnog osiguranja, neuslovnim uslovima poslovanja i nepostojanja socijalnog dijaloga.

Direktor Hemšild je izvestio predstavnike sindikata o razgovorima koji su obavljeni u Slovačkoj- sedištu ŽOSA vlasnika Goša Šinska sa generalnim direktorm Milošem Kiselicom.

Goša Šinska može očekivati značajniju finansijsku podršku od Goša u narednom periodu, veći obim poslova koji će obavljati Goša Šinska, što će sa poslovima koji su ranije dogovoreni ili su u fazi realizacije omogućiti kvalietniju i redovniju isplatu zarada.

Predsedniku ISS Draganu Matiću i potpredsedniku Mileti Gujaničiću je takođe saopšteno da će do aprila meseca biti predložen model isplate zaostalih zarada, povezivanje radnog staža i omogućavanje overe zdravstvenih knjižica.  



Sličnih dogovora je i ranije bilo ali oni nisu poštovani i ovo je poslednja prilika da se oživi poslovanje i proizvodnja a to je uslov isplate zarada i stabilizacija socijalne situacije zaposlenih.

Postignuti dogovor treba da bude pretočen u Sporazum koji će biti potpisan od strane direktora i Industrijskog sindikata Goša Šinska. Ovaj Sporazum će biti ponuđen i drugim sindikatima u preduzeću.

Nakon sastanka predstavnici ISS su imali sastanak sa Odborom IS Goša Šinska kome su prezentovani rezultati razgovora.

Najvažnije je da poslodavac nastavi sa započetom dinamikom isplata, koje su uslovljene ispunjenjem plana poslovanja. Ovo je poslednja šansa kako za rukovodstvo tako i za radnike Goša Šinska da zajedničkim snagama postave Goša Šinska na mesto koje je nekada imala. To mesto danas pripada drugima.

Pismo upozorenja je ŽOS – Trnavi upućeno od strane IndustriAll Global i ono sadrži zahtev da se socijalno- ekonomska situacija radnika u Goši Šinska što pre popravi.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"