VESTI
     
 
Evropski parlament podržao reviziju Direktive o kontroli emisiještetnih gasova. IndustriAll Evropa podržava odluku o stvaranju Fonda za pravedan prelaz na zelenu proizvodnju (Just transition Fond).
Osnovan Fond za prelaz na zelenu proizvodnju




Brisel, 21.02.2017.
Evropski parlament je pozitivno glasao o reviziji Direktive o kontroli emisije štetnih gasova a paralelno sa tim je oformljen i Fond za pravedan prelaz na zelene proizvodnje (Just transition Fond - JTF).
Ovo je rezultat rasprave vođene u Evropskom parlamentu a koju je inicirala IndustriAll Evropa u vezi stvaranja sistema koji uvažavaju ciljeve politike zaštite životne okoline i održavanja industrijske konkurentnosti te zaštite zapošljavanja.
IndustriAll Evropa podržava formiranje Fonda za pravedan prelaz na zelene tehnologije i podrške radnicima u očuvanju radnih mesta. „Glasanje u Evropskom parlamentu u korist Fonda za JTF predstavlja korak u dobrom smeru i taj korak je iniciran od strane IndustriAll Evropa“ izjavio je Luc Triangl, generalni sekretar IndustriAll Evropa.
Savet Evrope, IndustriAll Evropa i njeni partneri će nastaviti aktivnosti sa ciljem zaživljavanja Foda JTF na nacionalni nivoima i tako promovišu prelazak na zelene tehnologije.
Zaživljavanje zelenih tehnologija i proizvodnje moraju uvažavati očuvanje postojećih radnih mesta, tačnije njihovo prilagođavanje. U procesu „ozelenjavanja“ radnici moraju imati zaštitu i mogućnost tapošljavanja u novim „zelenim“ proizvodnjama.
Tako to radi Evropa, a mi? Šta mi radimo? Ništa, ama baš ništa!
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"