VESTI
     
 
Učestala stradanja rudara u Rudniku olova i cinka „GROT“ Kriva Feja. Kako zaštititi rudare i utvrditi odgovorna lica?
Smrtna stradanja rudara u „GROT“ Kriva Feja




Vranje, 14.12.2016.

Rudnik „GROT“ Kriva Feja je uzeo još jedan mladi život. Rudar Goran Vanev je smrtno stradao u rudaraskoj jami kada se na njega iz neodređenih razloga obrušila stena. Na mesto nesreće je izašla policija, republička inspekcija rudarstva a izveštaj i nalazi će biti objavljeni u narednim danima.

U oktobru ove godine stradao je i rudar Goran Stojiljković a uzrok je opet bio odron stenja i zemlje. Još uvek nema informacija ko je odgovoran za stradanje rudara.

U oktobru 2015. godine život u rudniku je izgubio Miomir Ljubić koji je u rudnik „GROT“ stigao nakon gubitka posla u „Yumcu“ Vranje.



Dve godine pre, 2013. godine stradalo je tri rudara a dvanaest je povređeno u survavanju teremskog vozila koje je rudare prevozilo s posla. U 2013. Godini je u bolnici preminuo i rudar Slobodan Milenkov nakon teške povrede u rudniku.

I ako republička inspekcija rudarstva vrši nadzor nad radom rudnika, stradanja ne prestaju.

Industrijski sindikat Srbije će u zaštiti rudara i članova sindikata pokrenuti aktivnosti sa ciljem poboljšanja bezbednosnih mera i procedura i rudniku. Učinićemo sve da bezbednost bude na nivou koji obezbeđuje rad i život.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"