VESTI
     
 
Reprezentativni sindikati RTB – Bor uputili pismo premijeru Aleksandru Vučiću. Sindikati i radnici zabrinuti za budućnost i radna mesta.
SINDIKATI RTB –BOR PISALI VUČIĆU





Bor, 14.11.2016.
Medijske špekulacije vezane za RTB Bor su otvorile probleme sa kojima RTB Bor godinama živi. Dodatna uznemirenost je izazvana nalogom premijera Vučića, Blagoju Spaskovskom-direktoru RTB Bor da se hitno vrati iz Londona i pojasni sadržinu izveštaja o stanju u RTB Bor koje je Vučić trebao da predstavi premijeru NR Kine Li Kečangu na Samitu premijera održanom u Rigi.
Da su Izveštaji Spaskovskog „frizirani“ ukazala je i revizorska kuća „MC Kenzi“ koja je Vladi Republike Srbije dostavila svoje nalaze.
Dok Vučić „moli“ rešenje za RTB Bor, Spaskovski podmeće priče da Kinezi dolaze ali uz uslov da otpuste 1.800 radnika, tražeći i njegovu smenu. Ta priča me pije vodu, jer iskustvo sa Železarom Smederevo i dolaskom „Hesteela“ govori suprotno. Svi radnicui su zadržali posao, potpisan je Kolektivni ugovor, kreću investicije, plate povećane.
Zabrinuti za poslovnu budućnost i radna mesta, reprezentativni sindikati RTB Bor su uputili pismo premijeru Vučiću i resornim ministarstvima, zahtevajući sastanak i pojašnjenje trenutne situacije.
U Dopisu stoji: „ Posle Vaše izjave o RTB –u Bor i poslednjih poteza poslovodstva RTB-a Bor, direktno je ugrožena egzistencija građana ovog dela Srbije, kompanije RTB Bor, radnika RTB-a Bor i porodica zaposlenih u RTB-u Bor.
Posle 100 godina rudarenja radnici Bora i Majdanpeka nisu navikli da žive od tuđe pomoći i da ih hrani tuđa ruka. Iz RTB-a Bor uglavnom se uzimalo i odnosilo. Mnogi su živeli i sada lepo žive od muke i znoja rudara.
Mi kao predstavnici zaposlenih smo svesni situacije kako u zemlji tako i našoj kompaniji, zbog toga Mi Vas molimo za satanak sa Vama, Vašim ministrima, poslovodstvom RTB-a Bor i predstavnika sindikata RTB-a Bor.
Moramo napomenuti da jedino ova Vlada i ministri nisu imali vremena da se sastanu sa sindikatom RTB-a Bor. Pošto je stanje u kompaniji veoma teško i alarmantno, molimo Vas za što hitniji odgovor.
Da li će Vučić odgovoriti ili ne, videćemo u narednim danima.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"