VESTI
     
 
Sastanak ministra odbrane Zorana Đorđevića sa sindikatima koji deluju u preduzećima Odbrambene industrije Srbije (OIS). Saradnjom do boljih poslovnih rezultata.
MINISTAR ODBRANE RAZGOVARAO SA SINDIKATIMA




Beograd, 03.11.2016.

Sastanak ministra odbrane Zorana Đorđevića sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u preduzećima Odbrambene industrije Srbije, je prvii sastanak te vrste, a na dnevmom redu su bili: Nacrt Zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, informacija o zapošljavanju u privrednim društvima OIS, konverzija dugovanja privrednih društava OIS, rešavanje imovinskih –pravnih problema u preduzećima OIS, informacija o bitnim pokazateljima poslovanja, kao i posebno obraćanje predstavnicima reprezentativnih sindikata iz Prvog partizana Užice, Krušika, Zastava oružja, Slobode Čačak, Iskre, Žiroskopa, Milana Blagojevića.

Ispred Industrijskog sindikata Prvi partizan Užice sastanku je prisustvovao Zoran Tomanović-predsednik Odbora OIS Industrijskog sindikata Srbije i predsednik IS PPU.



Za razliku od ranijih sastanaka Ministarstva odbrane kada je ministar bio Bratislav Gašić, sindikati su pored dobijenih sveobuhvatnih informacija sadržanih u dnevnom redu, imali prilike da iznesu probleme sa kojima se preduzeća pojedinačno susreću. Svako preduzeće će biti pojedinačno razmatrano a što je i deo zaključaka ovog sastanka.

Sindikati su izneli i opšte probleme oličene u ograničenju zarada zaposlenih već dve godine kao i potrebi da se preostali deo društvenog kapitala podeli zaposlenima kroz akcije preduzeća a što u Nacrtu Zakona ne stoji.

Ministar je najavio pojedinačne posete svih preduzeća OIS u narednom periodu. Sindikati su ohrabreni stavom ministra da bezbednost, zdravlje i uslovi rada u preduzećima OIS moraju biti na najvišem nivou. Praksa ovakvih sastanaka se planira i za ubuduće.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"