VESTI
     
 
Evropski parlament usvojio Rezoluciju o politici Reindustrijalizacije Evrope. IndustriAll Evropa pozdravlja odluku i poziva na akciju. Veća odgovornost za multinacionalne kompanije u slučajevima otpuštanja radnika uzrokovanim restrukturiranjem.
REZOLUCIJA EVROPSKOG PARLAMENTA O REINDUSTRIJALIZACIJI EVROPE




Brisel, 11. oktobar 2016.

Evropski parlament je velikom većinom glasova usvojio Rezoluciju o Reindustrijalizaciji Evrope. Ova Rezolucija je odgovor EU na velika otpuštanja radnika u Multinacionalnim kompanijama (MNK) Catepilaru i Alstromu.

IndustriAll Evropa pozdravlja odluku Evropskog parlamenta ukazujući na društveno odgovorno restrukturiranje i predviđanje promena koje utiču na otpuštanje radnika i slabljenje industrijskog potencijala EU.



„Krajnje je vreme da Evropska komisija isporuči novu, čvrstu i odgovornu Industrijsku strategiju. To je hitan posao, koji mora imati prioritet.“ Izjavio je Luk Triangl, generalni sekretar IndustriAll Evropa.

IndustriAll Evropa zahteva planove reindustrijalizacije za svaki sektor i spreman je da svoja znanja i iskustva stavi u funkciju izrade strategije.

Da bi se Evropa razvijala, neophodno je da udeo undustrijske proizvodnje u BDP Evrope iznosi 20%, što je Evropska komisija već konstatovala u svojim ranijim dokumentima. Neophodno je da se poveća odgovornost MNK u situacijama restrukturiranja i otpuštanja radnika.

Konsultacije Evropske komisije sa socijalnim partnerima doprineće kvalitetnijim zakonskim okvirima, što će doprineti njihovoj sprovodljivosti i neophodnoj podršci od radnika i sindikata Evrope.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"