VESTI
     
 
Po pozivu Evropskog komesara Gintera Oettingera, IndustriAll Evropa uključen u rad okruglog stola o Digitalizaciji evropske industrije. „Radnici moraju biti među onima koji oblikuju digitalnu revoluciju“. Luc Triangl-IndustriAll Evropa.
SINDIKATI U SREDIŠTU RASPRAVE O DIGITALIZACIJI INDUSTRIJE EU




Brisel, 03. oktobar 2016.
IndustriAll Evropa pozdravlja poziv Evropskog komesara Gintera Oettingera na konsultacije evropskih socijalnih partnera o digitalizaciji industrije Evrope. U Briselu je održan okrugli sto na ovu temu a učesnici su imali mogućnosti da iznesu svoje stavove i viđenja.
IndustriAll Evropa već godinama radi na ovom pitanju u okviru svojih planova na polju razvoja Industrije Evrope i sektorskih socijalnih dijaloga.
IndustriAll Evropa poručuje: „Ako želimo da digitalizacija bude uspešna za Evropu i njene industrije, radnici se moraju staviti u srce debate i procesa.“ naglasio je generalni sekretar IndustriAll Evropa Luc Triangle. Digitalizacija već sada izaziva poremećaje na tržištu rada i Industrijskoj politici EU i većini nacionalnih ekonomija. Radnicima se moraju obezbediti mogućnosti učenja, usavršavanja i dobijanja novih veština i kompetencija. Tako stečene veštine se moraju priznati na tržištu rada EU.
Evropska komisija ima zadatak da se smanji postojeći jaz između zemalja u EU koji se uvećava iz godine u godinu. IndustriAll Evropa pozdravlja rad Evropske komisije na polju inovacija i investicionih strategija koje je Komisija predstavila tokom rada okruglog stola.
„Radnici moraju biti među onima koji oblikuju digitalnu revoluciju, oni moraju biti aktivno uključeni na svim nivoima, u preduzećima, kako na nacionalnim tako i na evropskom nivou.“ Izjavio je Luk Triangle nakon sastanka.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"