VESTI
     
 
U Zagrebu održana pod-regionalna radionica o industrijskoj politici u Hrvatskoj i Srbiji. Učesnici predstavnici industrijskih sindikata i sindikata poljoprivrede iz dve zemlje(Industrijski sindikat Srbije(ISS), Granski sindikat industrije, energetike i rudarstva „Nezavisnost“ (GSIER“Nezavisnost“), Samostalni sindikat metalaca Srbije (SSMS), Samostalni sindikat poljoprivrede Srbije i Sindikat metalaca Hrvatske-Industrijski sindikat, Sindikat poljoprivrede, ugostiteljstva i turuzma Hrvatske.) Zajednički projekat IndustriAll Evropa i EFFAT (Evropska konfederacija sindikata u prehrani, poljoprivredi i turizmu) podržan od strane Evropske komisije.
SINDIKATI U OBLIKOVANJU INDUSTRIJSKE POLITIKE




Zagreb, 19-20.09.2016.

IndustriAll Evrope i EFFAT su pokrenule Projekat „ Jačanje uloge industrijskih sindikata u jugoistočnoj Evropi u oblikovanju programa industrijske politike u svetlu ciljeva Evropa 2020. Tim povodom je održana pod –regionalna radionica o industrijskoj politici u Hrvatskoj i Srbiji. Okupila je predstavnike sindikata industrije i poljoprivrede i prehrane i turizma iz dve zemlje. Iz Srbije su učestvovali predstavnici ISS, GSIER“Nezavisnost“ i SSMS.

Uvod u radionicu su bile prezentacije SWOT analize industrije Srbije i Hrvatske koje je pripremila stručnjak iz te oblasti, profesorka Radmila Grozdanić.  



Veliko interesovanje domaćina iz Hrvatskih sindikata je imala prezentacija o Strategiji industrijske politike u Hrvatskoj je imao Robert Blažinić, iz Ministarstva gospodarstva Hrvatske-sektor za industriju i investicije.

O Industrijskoj politici u evropskoj perspektivi je govorio Harold Wiedenhofer ekspert EFFAT-a, dok je o Industrijskoj politici iz ugla IndustriAll Evropa, govorio Guido Nelissen, expert IndustriAll-a.



Navedene prezentacije su pomogle učesnicima iz sindikata Hrvatske i Srbije da daju svoje preporuke za razvoj industrijske politike ove dve zemlje. Završna konferencija u Beogradu će biti prilika za prezentaciju oblikovanog Programa industrijske politike iz ugla sindikata u zemljama jugoistočne Evrope.

Industrijski sindikat Srbije su na ovoj veoma korisnoj konferenciji predstavljali Gordana Aleksić, potpredsednica i Mladen Ursulović, IS RBB Bor.



Ovaj projekat IndustriAll Evropa i EFFAT je finansijski podržala Evropska komisija.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"