VESTI
     
 
Evropski parlament usvojio Rezoluciju o „Konkurentnosti Evropskih proizvođača Železničkih sredstava“. IndustriAll Evropa pozdravlja usvajanje Rezolucije.“ Rezoluciju priprema članica Evropskog Parlamenta Martina Verner iz Nemačke (SPD).
INDUSTRIJSKA STRATEGIJA ZA EVROPSKE ŽELEZNICE I INDUSTRIJU




Brisel, 09.09.2016.

Evropski Parlament je ogromnom većinom glasova usvojio Rezoluciju o „Konkurentnosti proivođača železničkih sredstava“.

Rezoluciju je izradila članica Evropskog Parlamenta Martina Verner iz Nemačke (SPD). U cilju razvoja ambiciozne industrijske politike za ovaj važan i strateški sektor. Železnički saobraćaj predstavlja ključ za smanjenje emisije štetnih gasova, zagušenja u saobraćaju, povezivanja regija i gradova te nudi održiva rešenja mobilnosti.

Evropski železnički sektor predstavlja polovinu proizvodnje vozila za železničku infrastrukturu i signalizaciju.



Evropski parlament razvija industrijsku strategiju za industriju snabdevanja Železnice

29. avgust 2016 Evropski parlament usvojio prošlog 9. juna - u ogromnoj većini - Rezoluciju o "Konkurentnosti Evropske snabdevanja industrije želo2;eznice '. Rezoluciju je izradila nemački član Evropskog parlamenta Martina Verner (SPD) u cilo2;u razvijanja ambiciozne industrijske politike za ovaj strateški sektor. Zaista, železnički saobraćaj je klo2;uč u smislu smanjenja transportne emisije gasova u prevozu i putevima, povezivanja regija i gradova i nudi održiva rešenja mobilnosti. Evropski Železnički sektor takođe čini skoro polovinu svetske proizvodnje voznih, železničke infrastrukture i signalizacije sistema. To je glavni izvoznik i ima vodeću poziciju u naprednim tehnologijama. Sektor nudi kvalitetne poslove za 400.000 radnika.

Rezolucija sadrži mnoge konkretne i važne preporuke, koji zajedno pokrivaju skoro svaku oblast u okviru industrijske politike: istraživanje i inovacije, digitalizacija, poslovne veštine, javne nabavke, međunarodnu trgovinu, razvoj novih tržišta, pristup stranim tržištima, jačanje lanaca snabdevanja kroz stvaranje klastera i potreba za inovativnim javno-privatnim partnerstvima. To će povećati vidlo2;ivost sektora i doprinese političkoj svesti i potrebi njenih izazova i mogućnosti.

Po mišlo2;enju IndustriAll Evrope, ova rezolucija dolazi u pravom trenutku kao odgovor konkurenciji iz Azije. Stvaranje najvećeg svetskog proizvođača vozova u Kini će predstavlo2;ati izazov za evropske kompanije. To je od izuzetnog značaja za IndustriAll Evrope da nelojalna konkurencija biti doveden u fazu preispitivanja njihovog netržišnog ponašanja, posebno Japan (zatvoreno unutrašnje tržište), Kina (državne subvencije) i SAD ( "Kupuj američko akt "). Održavanje globalnog liderstva u ovom sektoru je takođe važno u smislu očuvanja proizvodnih kapaciteta u Evropi. IndustriAll Evropa stoga pozdravlo2;a predlog sadržan u okviru Rezolucije da se organizuje industrijski dijalog na visokom nivou o industriji snabdevanja Železničkog sektora.

"Sektor Železničkog snabdevanja je uporište evropske industrije koje moramo da sačuvamo po svaku cenu. Zbog toga veoma cenimo dobro odabrano vreme i Inicijativu koju je pokrenula Martina Verner i sada će aktivno sarađuje sa nadležnim komesara i institucija kako bi se uklo2;učite mnogi predlozi predlozi sadržani u ovoj rezoluciji u konkretnom akcionom planu za sektor ", izjavio je Luc Triangle, generalni sekretar IndustriAll Evrope.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"