VESTI
     
 
Sindikat „Fiat Chrysler Automobiles Serbia“ (FCA Srbija D.O.O.) zatečen odlukom o otpuštanju jedne trećine zaposlenih. Otpuštanje radnika uz saglasnost premijera Vučića i ministra Vujovića. Početak kraja Fiata u Srbiji?
POČETAK KRAJA FIJATA U SRBIJI?




Kragujevac, 15.06.2016.
Više od 400 radnika, tačnije jedna trećina od trenutno angažovanih radnika „Fiat Chrysler Automobiles Serbia“ ostaje bez posla.
Ovo saznanje fabrički sindikat i radnici su dobili od direktora Silvia Vernetia. Ovo je hladan tuš za radnike a odluka o otpuštanju radnika je doneta uz saglasnost premijera Aleksandra Vučića i ministra Dušana Vujovića.
Podsećamo da je Srbija vlasnik 33% u FCAS i da nema značajniji uticaj u donošenju odluka u Kompaniji.
Neizvesno je i ko će radnicima isplatiti socijalni program a nezvanično tu obavezu ima Vlada Srbije.
Odluka je doneta bez ikakvog uključenja sindikata i radničkih predstavnika a kragujevčani smatraju da je ovo početak kraja Fiata u Srbiji.
Fiat već duže vreme ima problem sa prodajom svojih automobila, a pogoni u Americi će takođe imati smanjenje radne snage.
Pogon u Detroitu koji pravi Krajsler 200 SEDAN najavljuje otpuštanje preko 40% (1300 radnika) a planirano je da se do kraja 2016. godine otpusti više od 3% radnika koje Fiat zapošljava u Americi. Spas za Fiat Srbiju je izrada novog modela i zadržavanje postojećih poslova.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"