VESTI

Industrijski sindikat Srbije (ISS) održao XI sednicu Glavnog odbora. Usvojeni Izveštaj o radu sindikata, završni račun za 2015. Godinu. Dogovorene aktivnosti do 2. Kongresa ISS.
U SUSRET 2. KONGRESU ISS

Beograd, 06.04.2016.

Jedanaestu sednicu Glavnog odbora (GO) Industrijskog sindikata Srbije je otvorio Dragan Matić, predsednik ISS podnošenjem Izveštaja o radu. „Period od kraja 2015. godine do aprila 2016. godine je bio prepun događanja koja su zahtevala punu mobilnost rukovodstva sindikata i pojedinačnih povereništava. Loša informacija je da je ISS kroz proces restrukturiranja i socijalnih programa izgubio desetak povereništava sa blizu 1.000 članova sindikata. Taj problem je prepoznat u 2015. godini pa je aktivizam pojedinih članova Predsedništva ISS rezultirao dobijanjem novih sindikata u DES -Novi Sad, PKC-Smederevo, METECH-Smederevo, Mitsides- Sremska Mitrovica i Beohemija-Zrenjanin. Ove aktivnosti se nastavljaju i očekujemo još bolji rezultat do Kongresa ISS.„ stoji u izveštaju.

ISS je aktivan učesnik međunarodnih projekata „Priručnik za kolektivno otpuštanje u metalskoj industriji-tvoje pravo da budeš informisan i konsultovan“, projekat IndustriAll Globala i IndustriAll Evropa „Industrijska politika i socijalni dijalog u jugoistočnoj Evropi.“. u 2016. godini ISS planira zaživljavanje Radničkih veća u jednom od preduzeća u kojima ISS ima svoje članstvo.

Glavni odbor ISS pozdravlja dolazak Kineza u Železaru Smederevo očekujući rešenja i za FAP, RTB Bor, Fabriku kablova Jagodina i druga preduzeća koja imaju status R zaključno sa mesecom majem.

GO je usvojio Izveštaj Nadzornog odbora i Završni račun za 2015. godinu. Dogovorene su i aktivnosti koje će ISS sprovoditi do 2. Kongresa ISS u oktobru mesecu.