VESTI
     
 
Industrijski sindikat Rudnika bakra Bor (IS RBB ) potvrdio postojeću reprezentativnost. Sa 24,96% od 2111 radnika RBB Bor. Dogodine reprezentativnost i na nivou RTB Bor.
REPREZENTATIVNOST INDUSTRIJSKOG SINDIKATA RBB – BOR




Bor, 15.12.2015.
Industrijski sindikat Rudnika bakra Bor je 11.12.2015. dobio Rešenje kojim se potvrđuje status reprezentativnog sindikata.
Proces preispitivanja reprezentativnosti IS RBB Bor je pokrenut od strane sindikata „Nezavisnost“ RBB Bor, tačnije njihovog rukovodstva iz Beograda.
Ovaj, neprijateljski čin kolega iz beogradske Nezavisnosti nije uticao na dobre sindikalne odnose koji proističu iz Sporazuma o saradnji, koji su potpisali reprezentativni sindikati koji deluju u RBB Bor.
U zaključku Zapisnika stoji da je IS RBB bor pristupilo 527 zaposlenih od 2111 radnika a što čini 24,96%, čime se ispunio uslov reprezentativnosti. U toku postupka utvrđivanja reprezentativnosti 11 pristupnica je bilo nevažećih dok je na 24 pristupnice bio stariji datum od pristupnice drugih sindikata.
Značajna pomoć je došla i od kolega iz Nezavisnosti koji su prezentovali svoje iskustvo iz „Zastava oružja“ kada su u pitanju pristupnice članova sindikata kojima se ne odbija članarina. Takve pristupnice Nezavisnosti su se u „Zastava oružju“ priznale u procesu utvrđivanja njihove reprezentativnosti. Na osnovu tog iskustva i zakonskog utemeljenja, takav stav je primenjen i u RBB Bor.
Industrijski sindikat Srbije će u toku 2016. godine pokrenuti utvrđivanje svoje reprezentativnosti na nivou RTB Bor.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"