VESTI

Posle 65 godina postojanja, uveden stečaj u Industriju mašina i traktora (IMT). Korisnici „crvenih traktora“ bez rezervnih delova i servisa. Fabrika se prodaje na „kilo“.
STEČAJ U IMT

Beograd, 23.09.2015.

Posle 65 godina rada i postojanja, zalaganjem sadašnje i prethodnih Vlada, uveden je stečaj u nekadašnji ponos jugoslovenske i srpske industrije IMT.

Prave borbe za opstanak IMT sem nastojanja Industrijskog sindikata Srbije da se IMT spasi i pokrene nije ni bilo, tako da odgovornost za propast IMT-a ne treba vezivati za političke i privredne strukture već i za sindikate i radnike koji su radili u IMT-u. Tačku na pljačku IMT-a dala je sadašnja Vlada Republike Srbije i Ministarstvo privrede.

Stečaj se sprovodi u fabrici na Novom Beogradu i Dobanovcima. Velika je verovatnoća da će IMT biti prodat na „kilo“ kao što se desilo i njihovom prvom komšiji „Zmaju“ iz Zemuna.

Vlasnici IMT traktora i priključnih mašina ostaju bez mogućnosti nabavke rezervnih delova i mreže srevisa koju je IMT imao.

Odgovornih nema a ostaje žal za malim crvenim traktorima koji su preorali Srbiju uzduž i popreko.

Sad treba pitati Vučića, gde ti je bio IMT u ekspozeu? Na kantaru?