VESTI
     
 
Milionska potkradanja Rudolfa Navijalića potvrdio i sudski veštak. Industrijski sindikat Srbije (ISS) procenjuje da će ukupna suma kojom je Navijalić oštetio IS RTB biti oko 6 miliona dinara.
UTVRĐENE PRONEVERE




25.08.2015.
Sudski procesi koji su pokrenuti od javnog tužilaštva i Industrijskog sindikata RTB (IS RTB) a protiv bivšeg predsednika IS RTB Rudolfa Navijalića su u završnoj fazi istrage.
Sud u Zaječaru je zadužio sudskog veštaka koji je u samo dva slučaja utvrdio da je Rudolf Navijalić sa računa IS RTB, kragujevačkpj firmi DOO „Prizma“ prebacio 500.000 dinara bez ovlašćenja IS RTB.
U drugom slučaju sudski veštak je utvrdio da je Rudolf Navijalić suprotno zakonskim propisima izvršio promet- prodaju motornog vozila u vlasništvu IS RTB, bez evidentiranja prometa preko tekućeg računa i evidentiranja prometa u poslovnim knjigama u iznosu od 3.000 evra tj. 313.111,20 dinara.
Takođe, Navijalić je izvršio kupovinu AUDI A6 po ceni od 6.700 evra, gotovinskim sredstvima podignutim sa računa IS RTB u iznosu od 473.000 dinara. Plaćanje motornog vozila nije evidentirano kroz platni promet i knjigovodstvenu evidenciju.
Ovo je početak utvrđivanja stvarne visine sredstava IS RTB koje je Navijalić zloupotrebio.
IS RTB procenjuje da će ukupna potraživanja IS RTB prema Navijaliću iznositi oko 6 miliona dinara.
Ova zloupotreba je IS RTB dovela u poziciju otežanog servisiranja članstva ali uz podršku ISS, ovaj problem se uspešno prevazilazi i biće potpuno otklonjen u narednim mesecima.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"