VESTI
     
 
Ministar privrede Željko Sertić razgovarao sa predstavnicima Fabrike kablova Jagodina(FKJ). Nema produžetka rokova za privatizaciju. Država bez sredstava za podršku, pripremiti i Plan B u slučaju neuspele privatizacije. Zdravstveno osiguranje do 30.09.2015. godine.
SERTIĆ RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA FABRIKE KABLOVA JAGODINA




Beograd, 30.07.2015.
Ministar privrede Željko Sertić sa saradnicima je primio predstavnike poslovodnog rukovodstva Fabrike kablova Jagodina, generalnog direktora Ratka Vučurovića, Nenada Lazarevića, direktora zaduženog za privatizaciju, predsednika Industrijskog sindikata Srbije FKJ Sašu Koroliju i predsednika Samostalnog sindikata metalaca Srbije FKJ Mihajla Aleksića.
„FKJ je uradila novu procenu kapitala koja je dostavljena Agenciji za privatizaciju, sproveden je socijalni program, fabrika je sa značajnim smanjenjem radne snage povećala proizvodnju u odnosu na 2014. godinu.“ rečeno je na održanom sastanku.
Ovakav dobar poslovni rezultat omogućava da fabrika od septembra 2015. godine ispunjava sve uslove poslovanja shodno zakonu.
Ministar Sertić je pohvalio dosadašnje aktivnosti istakavši da procena imovine mora biti približna tržišnoj vrednosti i na taj način omogućiti značajnije interesovanje investitora za kupovinu FKJ. Produženja rokova neće biti a neophodno je spremiti i Plan B u slučaju neuspele prodaje. Moguće je da se do kraja 2015. godine ponudi još jedna mogućnost socijalnog programa kao i da prodaja mora ići po imovinskim i organizacionim celinama. Svi organizacioni delovi FKJ će biti prodati kroz tendere. Program prodaje je urađen za pogone Rekovac, Elmos, Stara i Nova FKJ.
Radnicima će se omogućiti overa zdravstvenih knjižica do 30.09.2015. a tu obavezu nadalje preduzeća moraju sama servisirati.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"