VESTI
     
 
Poslovni račun TF Kable-Fabrika kablova Zaječar blokiran od strane Gradske uprave grada Zaječara. Takse za zaštitu i unapređenje životne sredine za četiri godine 76.320.232.87 dinara, ili ti 630 000Eura. Radnici ostali bez akontacije, blokada magistralnog puta Bor-Zaječar.
Zaječarska menadžerska hajdučija




Zaječar 15.07.2015. godine

Najmnogoljudnije preduzeće grada Zaječara poljski TF Kable-Fabrika kablova Zaječar je doživeo da mu Gradska uprava grada Zaječara na čelu sa gradonačelnikom Sašom Mirkovićem, producentom i menadžerom blokira poslovni račun sa 76.320.232.87 dinara na ime neplaćene takse za zaštitu i unapređenje životne sredine.

Ovo naliči na hajdučiju koju grad Zaječar sprovodi, a što može dovesti do povlačenja TF Kabla sa prostora Srbije. Taksu od 13.500Eura mesečno ne plaćaju ni mnogo veća preduzeća u Srbiji koji su potvrđeni zagađivači životne sredine. Grad Zaječar ima najveći iznos takse za ekološku zaštitu u Srbiji. Blokada računa je uzrokovala da 400 radnika FKZ ne primi akontaciju i najverovatnije platu. Danas je kompletna prva smena FKZ a blokirala magistralni put Bor-Zaječar, a za petak se najavljuje protest ispred gradske skupštine. FKZ je blagovremeno protiv svih rešenja uložio žalbe još 14.05.2014. godine kao i Zahtev za odlaganje izvršenja rešenja, odgovora nema , ali blokade računa ima. Ovakvo ponašanje gradske uprave može dovesti do nemogućnosti poslovanja preduzeća što se u Žalbi FKZ i navodi. Industrijski sindikat FKZ-a i SSFKZ-a su uputili dopise svojim centralama tražeći zaštitu, a poslovno rukovodstvo je danas u Beogradu.

Od premijera Vučića se očekuje da producenta i menadžera iz grada Zaječara skloni, a to je posebno aktuelno posle njegove sramne izjave da je odluka RTS-a da građani plaćaju taksu od 500 dinara SRAMOTNA. Zato je njegova taksa od 13500 Eura moralna i ispravna.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"