VESTI
     
 
Zeleno svetlo za Nacrt Zakona o radničkim većima-savetima zaposlenih. Industrijski sindikat Srbije (ISS) otpočinje predstavljanje Zakona u Vranju, Boru, Subotici i Jagodini.
ZAKON O RADNIČKIM VEĆIMA




Beograd, 02.06.2015.

Učesnici sastanka i radnog doručka na temu-Zakon o savetima zaposlenih, razmatrali su Nacrt Zakona i dali zeleno svetlo da se on prezentuje javnosti Srbije.

Ovo je rezultat višegodišnjeg rada ISS koji su podržali Solidar Swiss(SLA) i Fridrih Ebert fondacija. SLA je kroz Projekat „Udruženim snagama ka zajedničkom cilju: Radnička veća kao osnov za bolje ostvarivanje poslovne politike i unapređenje prava radnika“ omogućio da radna grupa uz podršku Milana Jevtića, eksperta za evropsko radno zakonodavstvo FES-a, autora Nacrta Zakona, javnosti i radnicima Srbije predstavi Zakon koji bi ukoliko bude usvojen od zakonodavnih vlasti omogućio na nivou preduzeća mogućnost informisanja i konsultovanja koja se ne može ostvariti kroz sindikate i postojeće zakonske regulative.



Podrška Nacrtu dolazi i od Prof. dr Darka Marinkovića, predsedavajućeg Radne grupe Ministarstva rada za kodifikaciju radnog zakonodavstva koji je prisutne informisao o radu radne grupe koja takođe razmatra problematiku radničkih veća.

Profesor Marinković je autor materijala „Participacija zaposlenih u definisanju ekonomske politike i strategije“ koji je govorio o participaciji zaposlenih u Srbiji i svetu i njenom unapređenju kroz radnička veća.



Nacrt Zakona će biti dostavljen Radnoj grupi Ministarstva rada RS za Kodifikaciju radnog zakonodavstva a ISS će Nacrt zakona predstaviti u Vranju, Boru, Subotici i Jagodini.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"