VESTI
     
 
Vlada Republike Srbije sprovodi pLan bivšeg ministra privrede Srbije Saše Radulovića. Lične karte preduzeća (L.K.) uslov za privatizaciju.
RADULOVIĆEVE L.K. PREDUZEĆA




Beograd, 22.05.2015.

Stav ministra privrede Željka Sertića o neophodnsti produženja roka za preduzeća u Restrukturiranju je i pored suprotnog stava premijera Vučića, na kraju dobio zeleno svetlo od strane Vlade Republike Srbije.

Vlada je usvojila izmene Zakona o privatizaciji, koje omogućuju da se preduzećima od strateškog značaja za državu, produži vreme restrukturiranja. Da bi se to ostvarilo, neophodno je, kako sama Vlada kaže da se u tom periodu produženja utvrdi realno stanje imovine, obaveza i kapitala u preduzećima, kao i njihova stvarna tržišna vrednost.



Vlada Republike Srbije sa znatnim zakašnjenjem sprovodi plan bivšeg ministra privrede Saše Radulovića, koji je zbog tog zahteva i stava oko Zakona o radu smenjen. Vidimo kakav je neradulovićev Zakon o radu i koje su dobrobiti od njega. Postavlja se pitanje, koga sada smeniti i kako nadoknaditi izgubljeno vreme. Vladu Republike Srbije treba podsetiti da su L.K. preduzeća bile samo deo mera koje je Radulović želeo da sprovrede. Radulović je najavio da direktori koji ne dostave podatke, gube posao, kao i da u javnim preduzećima treba uvesti licence za direktora. Od tadašnjih 153 preduzeća u restrukturiranju samo 50 preduzeća je imalo zadovoljavajuće L.K. po sadržini a preko 100 nije ni dostavilo podatke. Tako je bilo nekad.

Danas je važno da „nemamo problema“, kako premijer Vučić često kaže, doduše samo za sebe. Srbiji je naknadne pameti dosta, makar ona dolazila i iz Vlade republike Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"