VESTI
     
 
Ministarstvo rada nastavlja sa isplatama socijalnih programa za 2015. godinu. Vlada RS sprema rešenje i za nepovezani radni staž. Direktori kočničari socijalnih programa.
REŠENJE ZA SOCIJALNE PROGRAME I NEPOVEZAN RADNI STAŽ




Beograd, 15.05.2015.

Ministar rada i socijalne zaštite Aleksandar Vulin je obznanio da je Vlada RS za socijalne programe u 2015. godini obezbedila 16 milijardi dinara za radnike čije su firme u retrukturiranju.

Novina je da na socijalni program mogu računati i radnici iz preduzeća gde je privatizacija poništena. Suma novca namenjena za socijalne programe uvećava se za petsto miliona dinara iz sredstava Fonda solidarnosti. Vulin je za propast pojedinih socijalnih programa okrivio direktore preduzeća koji zbog lenjosti, nesposobnosti, neznanja i zle namere nisu ispunili dokumentaciju koja se predaje Ministarstvu a na osnovu koje se donosi odluka o isplati socijalnih programa.



Da je Vlada RS i socijalno odgovorna ukazuje činjenica da će i radnici iz preduzeća gde je privatizacija raskinuta moći da dobiju sredstva za socijalni program.

Na osnovu informacija iz Ministarstva privrede i Ministarstva rada, do kraja maja Radna grupa Ministarstva će nakon Vlade RS izaći sa predlogom rešenja problema nepovezanog radnog staža, radnicima korisnicima socijalnih programa. Moguća rešenja će biti u skladu sa ranije iznešenim predlogom Industrijskog sindikata Srbije, koji je baziran na sukcesivnom uplaćivanju poreza i doprinosa a nosioci te aktivnosti moraju biti preduzeća u kojima su radnici radili i ostvarili pravo na penzije i socijalne programe.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"