VESTI
     
 
Gde je kraj Vučićevim uvredama članovima Vlade Republike Srbije? Glupe odluke ministra privrede Sertića? Šta će nam ministri, Vučić sve zna bolje od njih-„ I ako je Mirko bio seosko dete on je znao da vozi avion“. Ko je prevario sindikat?
SERTIĆEV GLUPI PLAN




Beograd, 08.05.2015.

Teški i složeni razgovori predstavnika Vlade Republike Srbije (VRS) sa delegacijom MMF već nekoliko dana predstavljaju udarnu vest u svim srpskim medijima.

Pored značajnih rezultata koje je VRS postigla, MMF je dao zamerke i tražio pojašnjenja oko reforme javnog sektora, cene struje, privatizacije javnih preduzeća i preduzeća u restrukturiranju.

O problemima preduzeća u restrukturiranju, njihovoj privatizaciji, načinima opstanka, pre razgovora sa delegacijom MMF-a, Sertić i ministar Vulin, su razgovarali 17.04.2015. sa predstavnicima SSSS, granskim sindikatima iz realnog sektora. Tom prilikom ministar Sertić je izjavio „Ohrabrujemo sve modele privatizacije i zato imamo podršku premijera, jer naš cilj je da čuvamo naša preduzeća a to možemo samo zajednički. Saradnja je neophodna i zbog nemanja informacije koje se s vremena na vreme čuju i koje dodatno unose nemir u društvo.“

U razgovoru sa MMF-om, Ministar Sertić je shodno obećanju datog sindikatu MMF-u naznačio neophodnost opstanka 20-25 preduzeća od značaja za industriju Srbije, kroz produženje roka za privatizaciju i završetak restrukturiranja.



Pre nego je delegacija MMF dala stav o predlogu Sertića, oglasio se premijer Aleksandar Vučić izjavom da je predlog ministra o spašavanju srpske industrije „GLUP“.

Ovo nije prvi put da Vučić sebi daje za pravo da omalovažava i ponižava članove Vlade. Neke je čak posmenjivao, neki su sami otišli ali Vučićeva praksa ostaje ista.

Sve te „glupe“, „neposlušne“, „nestručne“ ljude je doveo sam Vučić. Kako sada stvari stoje Vučić je i ako samo diplomirani pravnik, pametniji i sveznajućiji od svih članova Vlade bez obzira koji je resor u pitanju.

On, Vučić je MMF –u saopštio da sva ta preduzeća i radnike treba rasturiti na šta su se predstavnici MMF „iznenadili“ po rečima Vučića. Ovaj Vučićev gaf je usledio samo par sati od razgovora Sertića i MMF-a, pa se postavlja pitanje, da li je ministar Sertić lagao sindikalce ili je Vučić lagao njega?

Industrijski sindikat Srbije pita, šta sa 20-30.000 novootpuštenih radnika? Šta sa hiljadama radnika koji su dobili socijalni program, a nemaju povezan staž? Zašto nemamo Strategiju industrijskog razvoja Srbije? Gde su investitori, šta je sa pozitivnim efektima Zakona o radu? Šta je sa svim lažnim predizbornim obećanjima? Zašto hiljade radnika nema overene zdravstvene knjižice?

Za očekivati je da će mediji u Srbiji uskoro objaviti vest, slično navodima u nekada kultnom stripu „Nikad robom-Mirko i Slavko“, iz jedne epizode, romana Mirko i Slavko, koji upadaju na nemački aerodrom i kradu avion „Štuku“. U oblačiću autora romana stoji pojašnjenje „I ako je Mirko bio seljačko dete, on je znao da vozi avion“. Ovakav sličan oblačić se nadvio nad Srbijom ali umesto Mirka imamo Acu Vučića. Javnost Srbije nije stala u odbranu Sertića, sindikati i radnici koji su izjavom Vučića osuđeni na propast, ćute. Zaštitnik građana Saša Janković je pod udarom već duže vreme, samo mu još Sertić fali.

„Eto, to je Srbija sa oblačićem Vučićem i izjavama kojih bi se pristojan čovek postideo.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"