VESTI
     
 
Industrijski sindikat (IS) „Sanch“ Vranje podneo prijavu Inspekciji rada protiv direktora Srđana Dejkovića. Obespravljeni radnici, sindikalni aktivisti, nepoštovanje zakona i države Srbije.
SANCHO PONOVO JAŠE




Vranje, 17.03.2015.
Od svog osnivanja Industrijski sindikat „Sanch“ Vranje nailazi na obest direktora i većinskog vlasnika Srđana Dejkovića.
Dejković je u više navrata davao otkaze sindikalnom rukovodstvu IS „Sanch“ Vranje, ali su oni uključenjem Inspekcije rada vraćani na posao. Zadnja suspenzija je usledila 20.01.2015. godine, a razlog je obraćanje Inspekciji rada.
U Prijavi Inspektoratu se navodi niz nezakonitih radnji koje Dejković sprovodi u kontinuitetu a na štetu radnika i države Srbije. Zaposlenima se ne isplaćuju zarade i trenutno se isplaćuje majska plata iz 2014. godine. Zaposlenima se ne dostavljaju obračuni zarada a što je u suprotnosti sa članom 121 Zakona o radu.
Svojim ponašanjem Dejković vrši kontinuiranu diskriminaciju i mobing prema rukovodstvu IS „Sanch“ a takođe se pokreće procedura za utvrđivanje mogućeg mobinga. Na sve načine se osporava sloboda sindikalnog udruživanja, a sindikatima se godinama ne uplaćuju sredstva sindikalne članarine.
Inspektorat iz Vranja je već podneo prekršajne prijave a u toku sledeće nedelje će se izvršiti inspekcijski nadzor u „Sanch“ zajedno sa predstavnicima IS „Sanch“ Vranje.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"