VESTI

Radnici leskovačkog „Interleminda“ bez podrške lokalne samouprave. Neophodno uključivanje političkog vrha države i predsednika Tomislava Nikolića.
INTERLEMIND TRAŽI ZAŠTITU OD VLADE REPUBLIKE SBIJE

Leskovac, 12.03.2015.

Radnici i sindikati leskovačkog „Interleminda“ po ko zna koji put informišu Vladu Republike Srbije, premijera Vučića i predsednika Tomislava Nikolića o pljačkanju i rasturanju preduzeća.

Više od dvadeset meseci, većinski vlasnik „Interleminda“, bugarski tajkun Velentin Zahariev se ne pojavljuje u preduzeću, nema rukovodstva a radnici 28 meseci ne primaju zarade, nemaju socijalno osiguranje, nepovezan im je staž a od skoro se oprema i mašine iznose iz kruga preduzeća.

Predstavnici Samostalnog sindikata metalaca Srbije i Industrijskog sindikata Srbije koji imaju članstvo u „Interlemindu“ su pokušali u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima Ministarstva privrede da iznađu način da se pljačka „Interleminda“ spreči a većinski vlasnik privede pravdi. I pored obećanja ništa se nije desilo, nasuprot, situacija je još gora.

Iz tog razloga radnici su posredstvom sindikata uručili Dopis (klik) premijeru Vučiću i predsedniku Tomislavu Nikoliću i zatražili njihovo uključenje u razrešavanju agonije koja traje više od dve godine.