VESTI
     
 
Primere Evropskih globalnih sporazuma između sindikata i Udruženja poslodavaca primeniti i u Srbiji. Nove industrije i tehnologije zahtevaju učenje i usavršavanje postojeće radne snage. ECEG- Evropsko udruženje poslodaca hemijske industrije i EMCEF- Evropski sindikat hemije potpisali Sporazum o obuci i usavršavanju radnika. Vlada bez Strategije industrijskog razvoja.
GLOBALNIM SPORAZUMOM DO OBUKE RADNIKA




Brussels, 09.03.2015.

Strategija „Evropa 2020“ zahteva intenzivnu i permanentnu saradnju Udruženja poslodavaca i sindikata. Rukovođene time ECEG i EMCEF su potpisali Sporazum o osposobljavanju operatera i supervizora u hemijskoj industriji.

Ovaj Sporazum omogućava da se steknu nove veštine i kvalifikacije, tokom radnog veka kako bi radnici uspešno pratili ekonomske i tehnološke promene, zadržavajući radna mesta.

Ovo je dobar način davanja podrške Strategiji „Evropa 2020“ , koja zahteva visoke standarde konkurentnosti, bezbednosti i zdravlja, ekologije, stručnosti i visoke obučenosti radnika, na svim nivoima i sektorima.



Nedostatak stručne radne snage i starenje evropskog društva zahtevaju obuke na svim nivoima a posebno su važna radna mesta izvršnih operatera i prve linije nadzornika. Ove obuke omogućavaju čuvanja radnih mesta, mobilnost radne snage unutar EU.

Srbija bi ovakva i mnoga druga iskustva mogla da iskoristi u trenutku kada desetine hiljada kvalifikovanih i obučenih radnika gubi posao. Samo da još umesto strategije stečajeva imamo Strategiju industrijskog razvoja Srbije 2015-2020., pa da nas Bog vidi. Sve dosadašnje vlade su imale kakvu takvu strategiju industrijskog razvoja. Ova Vučićeva nema. Šta će im!?

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"