VESTI
     
 
Ministar privrede Željko Sertić gura MIN Lokomotivu u stečaj. Vlada Republike Srbije raspušta a ne zapošljava. Kakva je odgovornost zastupnik kapitala u MIN Lokomotivi, koga je postavila Vlada Republike Srbije? Doveli SNS na vlast pa gube posao.
KO I ZAŠTO GURA MIN LOKOMOTIVU U STEČAJ?




12.01.2015. Beograd
Razgovor koji su obavili predstavnici MIN Lokomotive i ministar privrede željko Sertić su otvorili mnoga pitanja, na koje običan normalan radnik i privrednik nemaju razumne odgovore.
Posao od 5 miliona evra koji je MIN Lokomotiva izborila na međunarodnom tenderu za remont elektro-lokomotiva Železnice Makedonije je doveden u pitanje, nakon odbijanja ministra privrede Sertića da Ministarstvo i Vlada Republike Srbije obezbede garancije predviđene tenderskom procedurom.
O ovom poslu ministarstvo je imalo saznanje i pre tendera a dato je obećanje da će garancije biti obezbeđene ukoliko se posao dobije.
U toku Tendera MIN Lokomotiva se stavlja na spisak preduzeća za stečaj zajedno sa preduzećima koja za razliku od MIN Lokomotive godinama nemaju normalne privredne aktivnosti, ne plaćaju poreze i obaveze, ne isplaćuju zarade,.. To nije slučaj sa MIN Lokomotivom.
MIN Lokomotivi je „dodeljen“ zastupnik kapitala kojeg je imenovala Vlada Republike Srbije koji prstom nije mrdnuo za MIN Lokomotivu i 240 radnika koji trenutno rade u preduzeću.
Naravno, zastupnik kapitala je kadar SNS, uredno je plaćen za nerad, ali nema nikakvu odgovornost. Vlada koja raspušta radnike a ne zapošljava ne zaslužuje podršku i sve priče premijera Vučića na primeru MIN Lokomotive postaju isprazne.
Kome je u interesu da se poslednji ozbiljan remonter lokomotiva na prostoru Balkana uništi?
Za koga se to radi i koliko takva usluga protiv sopstevog naroda košta?
Industrijski sindikat Srbije, radnici i poslovodno rukovodstvo MIN Lokomotive traže odgovor a pre svega obezbeđivanje garancija kako posao za Železnice Makedonije vredan 5 miliona evra ne bi nepovratno otišao. Dok čekamo da se obećanja Vučića o dolasku Finaca, Amerikanaca, Kineza, Nemaca ostvare bilo bi dobro da odradimo siguran posao za Makedonce a oni drugi kad dođu, dođu.
Nemojte da nam pretite stečajem, radnicima dajte posla, zato su pojedini građani i radnici glasali za Vas pa sada gube posao i egzistenciju.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"