VESTI
     
 
Kinezi zainteresovani za ulaganja u poljoprivredu, energetiju i mašinogradnju. Pisma o zainteresovanosti za „Budimku“, „PIK Zemun“, „Bačka AD“, „14. Oktobar“, IMT, IMR, PPT, Zastava kamioni, Industrija stakla Pančevo...
DOLAZE KINEZI




Beograd, 22.12.2014.
Dolazak kineskog premijera u Srbiju rezultirao je i objavljivanjem preduzeća za koje Kinezi pokazuju interesovanje kroz pisma o zainteresovanosti.
Predmet kineske zainteresovanosti su preostala neprivatizovana poljoprivredna dobra „Budimka“, „Bačka AD“, „7. Juli, „PIK Zemun“, „Graničar“.
Interesovanje za ove kompanije iskazala su preduzeća iz grupacije „Shindong“ kroz predaju pisma o zainteresovanosti Agenciji za privatizaciju.
Kinezi takođe, „merkaju“ „14. Oktobar“, Prvu Petoletku i ako za ta preduzeća trenutno ne postoje pisma o zainteresovanosti.
Ministar privrede Sertić je najavio mogućnost da se sa investitorima razgovara i bez pisma o zainteresovanosti.
Preduzeća IMT, IMR, Zastava kamioni, Zastava Specijalna vozila, Industrija stakla Pančevo, kao i Rudnik uglja „Resavica“ mogu očekivati pregovore sa kineskim investitorima nakon Novogodišnjih i Božićnih praznika. Do tada je neophodno sprovesti socijalne programe u preduzećima, izvršiti preuzimanje dugovanja preduzeća koja su predmet prodaje,
Ulazak kineskog kapitala u značajnoj meri može dovesti do opstanka i jačanja posrnulih industrijskih postrojenja, zapošljavanja i otvaranja novih tržišta, pre svega kineskog.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"