VESTI
     
 
Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije (ISS) u radnoj poseti DAD DM Zrenjanin. Poštovanje Kolektivnog ugovora i Zakona tradicija DAD DM. Priliv novog članstva povećati u 2015.
INDUSTRIJSKI SINDIKAT SRBIJE U POSETI DAD DM ZRENJANIN




Zrenjanin, 27.11.2014.

Radna poseta rukovodstva ISS, predsednika Dragana Matića i sekretara Nebojše Savića povereništvu IS DAD DM Zrenjanin rezultirala je analizom poštovanja Kolektivnog ugovora i Zakona Srbije u trenutku kada je 41 radnik DAD DM proglašen za višak zaposlenih.

Potvrđeno je da je poslodavac u potpunosti, poštujući Zakon i Kolektivni ugovor utvrdio višak zaposlenih. Ovaj trenutni višak je rezultat pada porudžbina od strane poslovnih partnera koji će trajati duži vremenski period.

Kako bi zaštitili postojeća prava 3000 radnika DAD DM Zrenjanin, poslodavac je primenio ovu neželjenu ali neophodnu meru.



Odbor IS DAD DM Zrenjanin je rukovodstvo ISS informisao o aktivnostima odbora, stavljajući akcenat na rast članstva i praćenje poštovanja Kolektivnog ugovora.

Odbor IS DAD DM Zrenjanin nije zadovoljan učlanjenjem koleginica i kolega koji rade u DAD DM a koji imaju znatno više radnog staža od postojanja DAD DM u Zrenjaninu a ono iznosi šest godina.

Sadašnjim Kolektivnim ugovorom preko 600 radnika ima pravo na plaćanje radnog staža u visini od 0,4% po godini a to pravo je izgubljeno izmenama Zakona o radu RS.

Ovo pravo koje je dobijeno zahvaljujući IS DAD DM Zrenjanin, nije trajno i sindikat će preispitati ovaj stav u narednoj rundi pregovora oko Kolektivnog ugovora. Dogovoreno je da Odbor sindikata prođe obuku za organizovanje i vođenje kampanja kako bi 2015. godina bila godina jačanja i novog članstva u IS DAD DM i ISS.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"