VESTI
     
 
Odlukom Vlade Republike Srbije omogućeno zdravstveno osiguranje radnicima u preduzećima u restrukturiranju. Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović održao datu reč Industrijskom sindikatu IMT-a.
OVERENE ZDRAVSTVENE KNJIŽICE




Beograd, 14.11.2014.

Da socijalni dijalog i data reč mogu dati rezultat potvrđuju overene zdravstvene knjižice radnicima IMT-a i time je omogućeno da radnici do kraja godine uživaju blagodeti zdravstvene zaštite.



Ovo važi i za sve druge radnike u preduzećima u restrukturiranju i potvrda je da data reč odgovornih i ozbiljnih ljudi u ovom slučaju državnog sekretara Ministarstva privrede Dragan Stevanovića ima uporiše u realnosti. Na sastanku Štrajkačkog odbora Industrijskog sindikata IMT-a u Ministarstvu privrede, obećano je da će nakon rebalansa budžeta uslediti overa zdravstvenih knjižica a nakon toga, u ovom slučaju sledeće nedelje, radnicima IMT-a će biti isplaćen minimalac.

Sledeći korak je intenziviranje aktivnosti vezano za privatizaciju IMT-a i drugih velikih industrijskih kapaciteta Srbije.

ISS je spreman da koristeći socijalni dijalog iznađe rešenja od interesa za svoje članstvo i radnike Srbije uz puno uvažavanje trenutne situacije sa kojom se Vlada Republike Srbije suočava.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"