VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije (ISS) obavestio Ministarstvo privrede o mogućoj zloupotrebi novca namenjenog za isplatu minimalca radnicima IMT-a. Prioriteti ISS su isplata minimalca, proizvodnja i privatizacija.
NAJAVA POTKRADANJA MINIMALCA U IMT




Beograd, 10.11.2014.
Dogovor koji je ISS postigao tokom štrajka sa državnim sekretarom Ministarstva privrede Draganom Stevanovićem o isplati minimalne zarade radnicima Industrije mašina i traktora, nakon usvajanja Rebalansa budžeta i operacionalizacije tih sredstava, ugrožen je nečasnim namerama poslovnog rukovodstva IMTa.
Rukovodstvo IMT je u želji da opravda svoje postojanje i loše poslovne rezultate radnicima IMT-a dalo informaciju da su oni zaslužni za postojanje dogovora, što je netačno a što je kod radnika izazvalo dodatnu napetost i bes. Ti isti rukovodioci su krenuli u zelenaško zaduživanje računajući na novac koji treba da stigne od Vlade Republike Srbije i namenjen je isplati minimalca.
ISS suprotno drugim sindikatima IMT-a,- Samostalci, Nezavisnost, ASNS i Sloge koji ohrabruju nesposobno rukovodstvo, smatra da se ta sredstva ne smeju dirati i da niko nema pravo da uzima ono što nije ispregovarao ili stvorio.
O ovom stavu ISS je obavestio i Ministarstvo privrede. U kontaktima sa Ministarstvom privrede, dobili smo informaciju da je Vlada Republike Srbije omogućila overu zdravstvenih knjižica radnicima IMT i drugima koji rade u preduzećima u restrukturiranju. Ostaje isplata minimalca u narednih nekoliko dana ukoliko rukovodstvo IMT-a taj novac ne zloupotrebi i pojačanje aktivnosti oko privatizacije IMT-a.
Od nas toliko, Vaš Industrijski sindikat Srbije!
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"