VESTI
     
 
Okrugli sto „Moć i nemoć srpskih sindikata“ održan u Nišu. Sindikati i njihovi lideri odgovorni za budućnost radnika i sindikalizma u Srbiji.
MOĆ I NEMOĆ SINDIKATA




Niš, 23.10.2014.

O moći i nemoći srpskih sindikata razgovarali su predstavnici sindikata na Okruglom stolu održanom u Nišu.

Nakon Novog Sada ovo je drugi Okrugli sto održan na ovu temu podržan od Fridrih Ebert fondacije.

Izlaganje viđenja na ovu temu imali su Srećko Mihajlović,-Centar za razvoj sindikalizma i prof dr Darko Marinković- Centar za industrijske odnose, koji su prisutnim predstavnicima: Konfederaciji slobodnih sindikata, Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“, Ujedinjenim sindikatima Srbije i Industrijskom sindikatu Srbije poslali poruku upozorenja vezanu za njihov prethodni i budući rad.



Prisutnim sindikatima je potpuno jasno da bez saradnje srpski sindikati nemaju budućnost. Tačnost ove konstatacije bazirana je na sadržini skoro donešenih zakona koji nisu od interesa radnika a koji su donešeni zahvaljujući podeljenosti i nesaradnji srpskih sindikata.

Sa održanog Okruglog stola poslata je poruka članstvu onih sindikata koji odbijaju širu saradnju , da dobro preispitaju ponašanje svojih lidera na republičkom i granskom nivou i posledice po radnike Srbije i sindikate proistekle iz takvog ponašanja.



U ovom trenutku, gubitnici su svi radnici Srbije a oni koji su saučesnici u gubitku radničkih prava još uvek vladaju unutar svijih sindikalnih struktura sprovodeći čistke sa neistomišljenicima i pojedincima koji su stručniji i kompetentniji od njih samih.

Sledeći Okrugli sto na kome će se razmatrati „Moć i nemoć srpskih sindikata“ održaće se u Kragujevcu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"