VESTI
     
 
Protest radnika „Interleminda“ Leskovac rezultat pljačke i nezainteresovanosti Vlade Republike Srbije da spreči kriminalne aktivnosti bugarskog tajkuna Valentina Zaharijeva. Zainteresovanost stranih investitora za kupovinu „Interleminda“. Radnički jug Srbije se pobunio.
RADNIČKA POBUNA JUGA SRBIJE




Beograd, 23.09.2014.

Protest radnika „Interleminda“ Leskovac dolazi samo dan nakon protesta radnika „Yumca“. I druga preduzeća sa juga Srbije najavljuju dolazak za Beograd i prozivku državnih čelnika. Zaključno sa septembrom 2014. godine radnicima „Interleminda“ se duguje 22 plate, imamo preko 300 presuda na osnovu kojih su radnici i mali akcionari stavili zalog na staru fabriku sa svim mašinama i opremom.



U Tužilaštvu stoje desetine krivičnih prijava protiv bugarskog tajkuna valentina Zaharijeva i odgovornih lica u „Interlemindu“ koji su ponekad menadžeri, ponekad direktori, a ponekad „ovlašćena lica“. Završni račun za 2013. godinu nije prihvaćen od Agencije za privredne registre, koja je zahtevala „novi, kompletan i formalno ispravan godišnji izveštaj za 2013. godinu bez računskih i logičkih nedostataka, overen u skladu sa propisima i od strane zakonskih zastupnika.“ Zaharijev je izvršio kompletno“hipotekiranje“ imovine „Interleminda“, bez da je tražio saglasnost malih akcionara i Skupštine akcionara.

OTP-banka ima hipoteku u vrednosti od 65.000.000 dinara.

O svemu ovome postoji dokumentacija koja je dostavljena predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću, ministru unutrašnjih poslova nebojši Stefanoviću, Ministarstvu privrede, državnom sekretaru Draganu Stevanoviću, gradonačelniku Leskovca Policijskoj upravi Leskovca. Direktno u slučaj „Interleminda“ je bio uključen i igor Mirović kao ministar privrede ali pomaka nema.

Dobre informacije su da ima zainteresovanosti za kupovinu ili preuzimanje „Interleminda“ od strane grčkih investitora ali je pitanje kako do prodaje doći. O tome će sutra radnici „Interleminda“ razgovarati u Vladi Republike srbije, ako budu primljeni.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"