VESTI
     
 
Monografija „Socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje“ dr Snežane Lakićević predstavljena javnosti u prostorijama „Službenog glasnika“. Prisutni naučni radnici, sindikati, javne ličnosti, bivši i sadašnji državni funkcioneri.
SOCIJALNI DIJALOG I KOLEKTIVNO PREGOVARANJE




Beograd, 16. Septembar 2014.

Monografija“ Socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje“ dr Snežane Lakićević predstavlja prvi celovit naučni rad u pravnoj literaturi koji povezuje teoriju i primenu ali otvara mogućnosti izazova koji ovaj rad mogu proširiti i na neke druge oblasti. Ovo su reči prof. dr Zorana Ivoševića koji je bio mentor doktorske disertacije a sada uvodničar u prezentaciji Monografije dr Snežane Lakićević.



O Monografiji je govorio i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Union profesor Zlatko Stefanović naglasivši da je sadržina Monografije multidisciplinarna, jasna i precizna sa puno ličnog iskustva koje je autorka imala obavljajući više godina poslove pokrajinskog sekretara u Vladi Vojvodine (2000-2007) kao i poslove državnog sekretara u Ministarstvu rada i socijalne politike (2007-2012).

O knjizi i autorki je govorio prof. dr Aleksandar Pejović istakavši da je tema Monografije „aktuelna, izazovna, kontraverzna, da izaziva podeljenost među akterima srpskog socijalnog dijaloga i učesnicima kolektivnog pregovaranja“.

Pored naučnih radnika, prijatelja i kolega, promociji su prisustvovali i predstavnici državnih institucija, sindikata (Konfederacija slobodnih sindikata i Industrijski sindikat Srbije), bivši državnici, javni radnici i novinari.


   


Monografija je dostupna korisnicima preko „Službenog glasnika“ a njena sadržina će značajno pomoći boljem razumevanju tema o kojima Monografija govori, socijalnom dijalogu i kolektivnom pregovaranju kao i onih koji se bave pripremom, oblikovanjem, predlaganjem usvajanjem i primenom radno-pravnih propisa.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"