VESTI
     
 
„Termoelektro“ dobio novu poslovnu šansu. Konstituisan nov Odbor poverilaca. Potpisan Memorandum o saradnji sa preduzećima, poveriocima „Termoelektra“. Potraživanja radnika 7 miliona evra.
NE DAMO TE „TERMOELEKTRO“




Beograd, 26.08.2014. Višemesečna borba radnika i sindikata „Termoelektra“ kroz akciju „Ne damo te Termoelektro“ , za opstanak preduzeća ulazi u završnu fazu.

Posle promena stečajnih upravnika oformljen je nov petočlani Odbor poverilaca a stečajnom sudiji je predat i Plan reorganizacije. Sa „Enegro –Remont- holdingom iz Bugarske je potpisan Memorandum o saradnji a to je urađeno i sa EL TE Inžinjeringom i Monting Energetikom, preduzećima koja su i veći poverioci „Termoelektra“.

Industrijski sindikat Srbije, Samostalni sindikat metalaca Srbije i radnici se zalažu da njihova potraživanja od 7 miliona evra budu konvertovana u kapital „Termoelektra“ a to bi bio i najefikasniji način očuvanja „Termoelektra“.

Dobre vesti stižu i sa tržišta Nemačke od nekadašnjeg predstavnika „Termoelektra“ koji najavljuju mogućnost rada „Termoelektra“ na nemačkom tržištu. Podsećamo da je „Termoelektro u proteklih par godina u Nemačkoj izveo poslove u vrednosti od 60 miliona evra.

Ukoliko stečajni sudija i stečajni upravnik ispoštuju zakonsku regulativu i činjenice, „Termoelektro“ može dobiti novu poslovnu šansu a više stotina radnika trajan i izvestan posao.



Izuzetan doprinos svim aktivnostima i postignutim rezultatima daje kolega Aleksandar Vesković koji je nosilac svih ovih aktivnosti sa ciljem spašavanja „Termoelektra“ i radnih mesta.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"