VESTI
     
 
Kadrovske promene u Ministarstvu privrede usporavaju privatizaciju. Industrijski sindikat Srbije (ISS) traži od premijera Vučića lično uključenje u privatizaciju Industrije ašina i traktora (IMT).
VUČIĆU, IMT IMA KUPCA




Beograd, 11.08.2014.
Zalaganja ISS i angažovanje u pronalaženju kupaca i strateških partnera za najveće industrijske kapacitete koči tromost i neažurnost Ministarstva privrede, koje čeka imenovanje novog ministra.
Takva situacija je naterala predsednika ISS Dragana Matića da se obrati premijeru Vučiću i zatraži njegovo uključivanje u mogućoj privatizaciji IMT.
„Poštovani gospodine Vučić,
Industrijski sindikat Srbije je ohrabren Vašim pozivom sindikatima da uzmu učešče u rešavanju nagomilanih problemima sa kojim se Srpsko društvo , privreda, gradjani i radnici sučeljavaju u proteklih dvadeset godina.
Industrijski sindikat Srbije je svestan težine situacije i neophodnosti preuzimanja odgovornosti za budućnost rešavanja statusa preduzeća u restruktuiranju i radnika koji su prioriteti naših , a vidimo i Vaših zalaganja .Bolna iskustva propalih , kriminogenih privatizacija treba prevazići nalaženjem stranih i domaćih investitora od kredibiliteta i imena a ISS značajnu pažnju posvećuje domaćim privrednicima koji žele i mogu da privatizuju najveće Srpske industriske kapacitete.
Industrija mašina i traktora (IMT) preduzeće koje može biti pokretač značajnih industriskih aktivnosti a na zadovoljstvo sindikata ima i proverenog , potvrdjenog i kredibilnog kupca pri čemu je ISS posredovao u pronalaženju domaćeg investitora koji zna šta je IMT i kako ga pokrenuti uz značajno očuvanje radnih mesta.
Vi, kao Premijer Srbije podržavate ovakve aktivnosti te Vas molim da primite gospodina Dragutina Vukovića i prestavnike ISS , kako bi Vam izneli plan i mogućnosti za privatizaciju IMT.
Vama, Ministarstvu privrede i Agenciji za Privatizaciju je dostavljeno Pismo o namerama vezano za IMT, te se nadam da će te uskoro pozvati gospodina Vukovića kako bi se lično uverili u ozbiljnost i kvalitet njegovih namera vezanih za IMT.“ kaže se u pismu.

Za očekivati je da se prodaja IMT –a obavi kao i privatizacija FAP a sledeći korak bi trebalo da bude potpisivanje Memoranduma o razumevanju. Premijeru Vučiću se direktno obratio i Dragoslav Vuković, privrednik koji namerava da kupi IMT a čeka se odgovor Vučića i sastanka u Ministarstvu privrede a osnov investicija treba da budu najveći industrijski kapaciteti u Srbiji tzv. braunfild investicije, što je u skladu sa direktivama i Strategijom razvoja industrije EU.
Evropska komisija je u poslednje dve godine donela tri direktive koje se odnose na razvoj Evropske industrije do 2020. godine.
Srbija može te smernice i iskustva iskoristiti u izradi Strategije industrijske politike koja treba da sadrži i rešenja za preduzeća u restrukturiranju.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"