VESTI
     
 
Prava i pozicija radnika DAD Draxlmaier Zrenjanin određivaće sadržina Kolektivnog ugovora. Zakon o radu neće opteretiti postojeća prava radnika. Industrijski sindikat (IS) DAD DM Zrenjanin i generalni direktor potvrdili dobru saradnju i poštovanje postojećeg Kolektivnog ugovora. Novi Kolektivni ugovor u januaru 2015.
KOLEKTIVNI UGOVOR IZNAD ZAKONA




Zrenjanin, 17.07.2014.
Dok su u Beogradu neuspešni i kompromitovani predstavnici sindikata pozivali na protest, Industrijski sindikat DAD DM Zrenjanin i generalni direktor Andreas Veber su nakon sastanka potpisali zajedničko Obaveštenje i obratili se preko 3000 radnika zaposlenih u DAD Draxlmaier-u.
Direktor i sindikat su postigli dogovor da će se sadržina postojećeg Kolektivnog ugovora poštovati i da izmene Zakona o radu neće uticati na sadržinu i postojeća prava radnika predviđena Kolektivnim ugovorom.
„Postojeći Kolektivni ugovor predstavlja dopar primer usaglašenosti interesa radnika i poslodavca, u potpunosti se poštuje i primenjuje a pregovori o novom Kolektivnom ugovoru predviđeni su za januar 2015. godine.“ kazao je Ivan Subin predsednik IS DAD DM u razgovoru sa predsednikom ISS Draganom Matićem.
ISS planira da u DAD Draxlmaier dovede najveće predstavnike vlasti, jer postojanje i rezultati DAD DM mogu biti uzor i drugim preduzećima po pitanju visokog stepena socijalnog dijaloga, korporativne kulture i društveno odgovornog ponašanja poslodavca.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"